News55

Lill-Babs okända dotter träder fram

Artikelbild
Lill-Babs döttrar: Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen. (Foto: Stina Stjernkvist/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 20 maj 2024Publicerad: 20 maj 2024

Hennes två systrar, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen, är båda tv-kändisar men själv är hon en doldis som “valt att inte gå mammas väg”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Monica Svensson syns inte i rampljuset alls, det gör däremot hennes båda systrar Kristin Kaspersen och Malin Berghagen, som är vida kända hos svensk folket i olika sammanhang, inte minst från tv.

Monica, som också är dotter till folkkära Barbro “Lill-Babs” Svensson, som avled för sex år sedan – efter en tids sjukdom – är däremot okänd för den breda massan.

“Det är självvalt. Jag har väl hittat min egen väg, med vad jag velat göra och så, och då har jag valt att inte gå mammas väg”, har hon berättat i TV4:s Nyhetsmorgon, konstaterar Svensk Damtidning som berättar att de tre systrarna nu har ett projekt på gång för att hedra sin omåttligt populära mors minne.

Nu vill systrarna på nytt hedra mamma Lill-Babs minne

Lill-Babs lämnade ett stort tomrum efter sig men Monica Svensson har tillsammans med sina systrar bland annat skrivit boken Vår mamma Lill-Babs.

I sommar ska Monica, Kristin och Malin ha en utställning på Stenegård där Lill-Babs museum ligger i Järvsö i Hälsingland.

Utställningen börjar 25 maj och pågår till 6 juli och det är “några av de porträtt som gjorts av mamma genom åren”, tavlor på stjärnartisten som både är kända och okända.

På två av konstverken är det oklart vilka som är konstnärerna.

ANNONS

“Vi kan inte tyda namnen”, berättar Malin Berghagen i ett Instagram-inlägg, berättar Svensk Damtidning och förklarar att Lill-Babs tre döttrar nu behöver hjälp med att få svar på vilka konstnärerna bakom tavlorna är.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS