News55

Orm på vift hamnade i kurran hos polisen

orm
Den två meter långa boaormen, som är en annan än den här, var av allt att döma på rymmen och är nu inlåst i arresten hos polisen. (Foto: Pontus Lundahl/Scanpix/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 31 juli 2024Publicerad: 31 juli 2024

En omkring två meter lång boaorm kom slingrande på vägen mitt i natten och fångades in av en privatperson som larmade polis.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ormen var på upptäcktsfärd i Karlsholmsbruk i Tierps kommun i norra Uppland natten till onsdagen när en förbipasserande fick syn på den.

“Han bedömde att det kunde röra sig om en brunspräcklig, tung och cirka två meter lång boaorm och som tur är hade han lite vana av ormar så han fångade in den och kontaktade oss”, säger Daniel Winge, befäl vid polisregion Mitt, till TT, berättar Expressen.

Även Aftonbladet uppmärksammar händelsen.

Ormen är rymningsbenägen

Polisen hoppas nu att ägaren ska höra av sig. Under tiden får ormen vila ut efter sitt äventyr hos lagens långa arm.

Den är förd till polisen i Uppsala då polisen på orten fruktade att ormen kunde rymma om den låstes in.

Det finns förstås fog för att boaormen är rymningsbenägen då den uppenbarligen tyckte det var roligare att på egen hand bege sig ut i naturen än att stanna hemma hos sin ägare. Det vill säga om reptilen inte, ve och fasa, blivit dumpad av sin ägare vilket också förekommer.

“Jag vet inte hur de har löst det nu eller exakt hur den är inlåst men förhoppningsvis så tar den sig inte ut”, säger Daniel Winge.

ANNONS

Som regel brukar polisen kontakta Jonas Wahlström på Skansenakvariet, men eftersom händelsen inträffade tidigt på morgonen/natten fanns inga möjligheter till det.

Ring polisen om ormen är din på 11414.

Läs även: Pytonorm hållbart köttigt val på tallriken News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS