News55

Klippläge: Billiga drömbostäder på Mallorca

Mallorca
Nu kan det vara läge att klippa till på ett fritidshus på Mallorca. Priserna sjunker för ovanlighetens skull. (Foto: Francisco Ubilla/AP/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 23 maj 2024Publicerad: 22 maj 2024

Under årets första kvartal har priserna på Balearerna, där svenskfavoriten Mallorca ingår, sjunkit med 4,9 procent, visar siffror.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Längar du efter drömhuset på varmare breddgrader?

Då är det tillfälle att slå till nu och rikta blicken mot Balearerna – ögruppen där Mallorca ingår. Där har priserna gått ner tydligt under första kvartalet i år.

Balearerna sticker ut i statistiken över bostadsaffärer i Spanien med flest utländska köpare (upp 32 procent) och en prisnedgång på 4,9 procent, berättar Swedbanks Fastighetsbyrån med hänvisning till inskrivnings­myndig­heten Registradores nya rapport från den 21 maj.

Under Q1 såldes 151 476 bostäder i Spanien, en ökning med 16,6 procent jämfört med fjärde kvartalet 2023.

Experten: Mallorcas priser avviker från mängden

Totalt sett har priserna på Spanienbostäder gått upp med 0,8 procent men det finns, som framgår, geografiska skillnader och där Balearerna i västra Medelhavet har de mest attraktiva priserna just nu.

I Palma stad har priserna däremot ökat med 5,1 procent.

“Mallorca har haft en väldigt kraftig prisökning de senaste åren men nu kan vi se avvikande siffror. Men alla de svenskar som är sugna på just Palma har tyvärr inte fått ett bättre köpläge”, säger Martin Posch, affärsområdeschef för Fastighetsbyrån utland, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Antalet bostadsaffärer i Spanien har stigit med 16,6 procent i Q1 jämfört med Q4 och andelen bostadsköp av svenskar ökar med 10 procent, vilket är en något lägre siffra än under första kvartalet i fjol.

ANNONS

Missa inte: Sugen på USA-flytt? Här är det bostadsrea News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS