News55

Livsstilsboende för 50-plussare – en succé

Emilies Trädgård är ett nytt livsstilsboende.
Emilies Trädgård är ett nytt livsstilsboende för 50-plussare. Interiörsbild av restaurangdelen. (Foto: Emilies Trädgård)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 05 juni 2024Publicerad: 05 juni 2024

Ett nytt livsstilsboende lanserades förra veckan som Emilies Trädgård. Det är Rodendal Fastigheter i Uppsala som ligger bakom projektet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Huvudtemat i Brf Emilies Trädgård är en kringbyggd, glasöverdäckt innergård som planerats med subtropisk växtlighet, pool, swimmingpool och ytor för socialt umgänge.

I övrigt liknar bostadsfastigheten många andra, liksom lägenheterna som följer svensk standard med bestämmelser kring tillgänglighet och ljusinsläpp. Livsstilskonceptet kretsar kring den gemensamma innergården.

Medelhavet ett försäljningstrick

Att ta med sig Medelhavet till nordligare breddgrader, skulle i praktiken innebära implementering av ett subtropiskt ekosystem med biodiversitet i ett klimatanpassat växthus. Det är knappast möjligt med ett så stort boende på nära håll och kan inte jämföras med naturen vid Medelhavet.

Emilies Trädgård kan till viss del jämföras med Bovierans koncept “ta med Franska Rivieran hem” eftersom grundaren blivit såld på tillvaron i Saint Tropez.

Det som var sympatiskt med Bovieran när det startade var idén att utveckla en klimatanpassad miljö för människor som av hälsoskäl mår bättre av ett varmare klimat, men som inte har möjlighet eller intresse av att bosätta på rivieran.

ANNONS

“Lanseringen av Emilies Trädgård blev en succé, det kom jättemycket folk och intresset är stort”, berättar Anna Lindholm Erikson, fastighetsmäklare på Riksmäklaren, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Emiles Trädgård består av 101 lägenheter med den gemensamma inglasade innergården som håller en temperatur på 17-25 grader celsius året runt. Till boendes disposition finns en saltvattenpool, kallbad, bastu, restaurang med medelhavsmat, gym med spakänsla, coworking och ett orangeri på takterrassen.

Gemenskap en viktig del

“En grundtanke med projektet är gemenskap. Vi vill helt enkelt motverka ensamheten som kan finnas i andra boendeformer för äldre personer. Här finns alla möjligheter för socialt liv”, berättar Anna Lindholm Eriksson vidare.

Bostadsrättsföreningen beräknas vara skuldfri och gå ordentligt med plus när alla lägenheter är sålda. Än så länge finns inga siffror på de månatliga avgifterna till föreningen.

Läs också:

Så kan du som 55+ få ett tryggt drömboende

Drömboende: Sommartorp med sjötomt

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS