News55

Nu kan du bo i Margaret Thatchers radhus

Margaret Thatcher i oktober 2004
Margaret Thatcher i oktober 2004. (Foto: TT/AP/Adam Butler)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 22 okt. 2024Publicerad: 22 okt. 2024

Radhuset är från 1720-talet och ligger i Westminster i London – Margaret Thatcher har bott där och nu ska det säljas. Slår du till?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mellan 1984 och 1993 ägde Storbritanniens konservativa partis kassör, nu bortgångna Lord Alistair McAlpine, ett radhus i den brittiska politikens epicentrum, det skriver Mansion Global.

Radhuset ligger i Westminster, bara några steg från Houses of Parliament.

Alistair McAlpine erbjöd huset som en fristad till den inflytelserika men polariserande före detta brittiska premiärministern Margaret Thatcher – Järnladyn – när hon förlorat makten år 1990.

Margaret Thatchers ämbetstid kan fortfarande märkas i huset, där en så kallad Division Bell, som hon insisterade på att få installerad, fortfarande finns kvar.

Den användes för att kalla på kalla parlamentsledamöter när en omröstning skulle genomföras.

Väntar sig betydande intresse

“Under många decennier har det här huset varit värd för kända politiska personer och det har en otrolig historisk känsla. Med tanke på dess viktiga arv förväntar vi oss ett betydande intresse för fastigheten”, säger Harry Laflin till Mansion Global.

Han är, chef för Dexters, Westminster, som tidigare i oktober lade ut fastigheten till försäljning.

ANNONS

Radhuset har fyra våningar och är på 2 176 kvadratmeter, här finns tre sovrum och en fristående gäst- eller personallägenhet.

Radhuset ligger ute för 3,65 miljoner pund, cirka 49,96 miljoner kronor, så det är vad du behöver hosta upp om du vill husera som Margareth Thatcher en gång gjorde.

Vill du bo granne med Clint Eastwood? Passa på

Vill du bo granne med Clint Eastwood? 2000 hektar land insprängt uppe på kullarna ovanför den lilla kuststaden Carmel-by-the-Sea är tänkt att bli lite av ett paradis för folk som vill dra sig tillbaka och leva ett bekvämare liv, omgiven av natur och utan insyn från grannar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS