News55

Allt fler tror på stigande bostadspriser

Artikelbild
Bostadspriserna har lyft de senaste månaderna och en fortsatt uppgång är att vänta, enligt en ny undersökning. Arkivbild. (Foto: Fredrik Sandberg/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 25 juni 2024Publicerad: 25 juni 2024

Nästan sex av tio tillfrågade svenskar tror på stigande bopriser. Förhoppningar om ytterligare räntesänkningar bidrar till inställningen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På torsdag lämnar Riksbanken nästa räntebesked. Från ekonomernas håll spås ingen räntesänkning då, men det hindrar inte de tillfrågade i Länsförsäkringars senaste boprisbarometer att tro på ett fortsatt prislyft det kommande året på bostadsmarknaden.

Jämfört med föregående månad då det var 53 procent är det nu 57 procent som gör bedömningen att priserna ska stiga. Endast 6 procent tror på sjunkande priser medan 32 procent tror att inga prisförändringar alls ska ske.

“Hushållen är starkt övertygade om att bostadspriserna kommer att stiga framöver, vilket är en följd av tydliga indikationer om kommande räntesänkningar från Riksbanken, tillsammans med ett relativt ljust makroekonomiskt läge”, säger Stefan Westerberg, privatekonom hos Länsförsäkringar, i ett pressmeddelande.

Undersökningen görs i form av en slumpmässigt rekryterad webbpanel med 1 500 deltagare.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS