News55

Donald Trump på uppgång – även på börsen

Artikelbild
Tidigare presidenten Donald Trump kan vinna igen, även på börsen. Arkivbild (Foto: Alex Brandon/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 18 okt. 2024Publicerad: 18 okt. 2024

När presidentkandidaten Donald Trump lyfter i opinionen inför valet så rusar även hans mediebolag, Trump Media & Technology Group, på börsen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På knappt en månad är kurslyftet cirka 150 procent.

Om du vill satsa pengar på Trumps chanser i det amerikanska presidentvalet, kanske hans majoritetsägda mediebolag är det hetaste just nu.

Mönstret är tydligt.

Mordförsöket på Donald Trump mitt i sommaren ansågs stärka hans möjligheter ytterligare att vinna valet i början av november. Aktien sköt i höjden och nådde den senaste toppen på över 40 dollar på amerikanska Nasdaqbörsen.

Strax därefter hoppade Joe Biden av och Kamala Harris utsågs till Demokraternas presidentkandidat. Aktiereaktionen blev omedelbar. Harris gick starkt i opinionen, parallellt med att aktievärdet på Trump Media & Technology Group (TMTG) föll ihop.

Mot slutet av september kostade aktien nu bara 12-13 dollar. Sen vände det igen, i opinionen för Trump denna gång och följaktligen även på börsen för Trumps mediebolag, innehållande bland annat hans sociala medieplattform Truth social.

I dag kostar TMTG, som Trump är majoritetsägare i, 31 dollar, plus cirka 150 procent de senaste fyra veckorna. Men från toppen i slutet av mars handlar det om ett fall på 50 procent.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS