News55

Lurad på S lotteri? Du kan få tillbaka pengarna

äldre
Äldre som blivit lurade att köpa partilotter från Socialdemokraterna kan nu kanske få tillbaka sina pengar. (Foto: TT/arkivbild)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 17 sep. 2024Publicerad: 17 sep. 2024

“Vi kommer på alla sätt att ta ansvar för de som har köpt lotter och känner sig oroliga över det förhållandet”, säger S-toppen Heléne Fritzon från EU-parlamentet i Strasbourg till Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

News55 har, med hänvisning till bland annat Dagens Nyheter, rapporterat om skandalerna kring Socialdemokraternas Kombispel.

Ett telemarketingföretag har ägnat sig åt aggressiv försäljning av partilotterna och prackat på och lurat särskilt äldre.

Det har också visat sig att en en del försäljare, som är stationerade i Barcelona av skattemässiga skäl, har kopplingar till gängkriminalitet.

Telemarketingbolaget: Så har visst haft insyn

Den tidigare vd:n för telemarketingsbolaget har hastigt enledigats och delar av styrelsen har avsatts, och Socialdemokraterna hävdar att man inte haft någon insyn i verksamheten.

Men detta menar nye vd:n för telemarketingföretaget inte stämmer, både Socialdemokraterna och Kombispel har känt till hur verksamheten fungerar, enligt honom.

Nu har S stoppat lotteriförsäljningen, däremot har partiledaren Magdalena Andersson hela tiden lyst med sin frånvaro trots krav på att hon kliver fram.

Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) har vid sidan av det krävt att S betalar tillbaka pengarna till drabbade kunder.

ANNONS

S toppnamn: Kan kompensera orolig pensionär

Nu säger Socialdemokraternas toppnamn i EU-parlamentet, Heléne Fritzon, som även sitter i partiets verkställande utskott, till Aftonbladet att den möjligheten finns.

“Det blir ju upp till det bolag vi har som ansvarar för lotteriförsäljningen att slutligen avgöra, då kan man kompensera låt oss säga en orolig pensionär som känner att man har blivit lurad i lotteriförsäljningen”, förklarar Fritzon för tidningen.

Hon ser anledning att se över försäljningsmetoderna av partilotter men vill inte kommentera vad partiledningen känt till om försäljningen.

Läs mer: Magdalena Andersson tiger om S-skandalen News55

Läs även: S lotteri i nytt blåsväder – “lurar gamlingar” News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS