News55

Hon sparade ihop till pensionen på börsen

När hon blev utbränd blev hon intresserad av aktiesparande och satte som mål att gå i pension vid 55.
När hon blev utbränd blev hon intresserad av aktiesparande och satte som mål att gå i pension vid 55. (Foto: Tim Aro/SvD/TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 15 okt. 2024Publicerad: 15 okt. 2024

När Monica Sjödin drabbades av utmattningsdepression omvärderade hon sin livsstil och började intressera sig för aktiesparande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För tio år sedan jobbade Monica Sjödin som projektledare, hon hade hög lön och långa arbetsdagar med många arbetsresor, skriver Dagens Industri.

När hon sjukskrevs för utbrändhet började hon intressera sig för aktiesparande och gick kurser, det gjorde att hon började spara mer och omvärderade sin livsstil.

Hon sålde sitt hus, flyttade till lägenhet, köpte en billigare bil, blev medveten om sin konsumtion och började veckohandla.

Hon höjde sitt bostadslån och började köpa mer aktier och hennes investeringar växte under de framgångsrika börsåren 2015 till 2021 så hon sade upp sig från sitt jobb och blev it-konsult.

Nådde sitt mål

Hon satte målet att kunna gå i pension vid 55, om hon skulle vilja, det var då om cirka åtta år. I dag är hon 58 och har nått sitt mål, men hon har svårt att sluta jobba.

Hon driver sajten Pensionsguiden som visar privatpersoner hur de kan lägga upp sin ekonomi för att få en bättre pension.

”Nu handlar det om att hitta en balans där jobbet inte är ens identitet. Men eftersom jag gillar att hålla mig sysselsatt blir det en utmaning i att sluta helt”, säger hon till Di.

ANNONS

Mogna kvinnor vinnare på börsen

Babyboomergenerationen är den rikaste någonsin och kvinnor ur den här generation har den senaste tiden gjort enorma vinster på börsen.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS