News55

Så mycket förlorar kvinnor på vabbande

Artikelbild
Kvinnors frånvaro på jobbet kostar tusentals kronor i månaden, visar en ny rapport från Swedbank. Arkivbild. (Foto: Fredrik Sandberg/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 09 juni 2024Publicerad: 09 juni 2024

Kvinnor tar fortsatt ut mer föräldraledighet och vabbar oftare än män. Och deras frånvaro på jobbet kostar dem tusentals kronor varje månad. Det visar en ny rapport från Swedbank.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För en medianlön innebär det 3 300 kronor per månad mindre i lön, säger Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank.

Enligt rapporten är kvinnors faktiska arbetstid 87 procent av männens. Och endast frånvaron på jobbet kostar kvinnor tusentals kronor i månaden.

För en medianlön innebär det 3 300 kronor per månad i lön efter skatt som kvinnor får ut mindre, säger Madelén Falkenhäll.Och om man skulle fortsätta arbeta med den här skillnaden i arbetstid, så skulle det ge 1 500 kronor mindre i pension.

En kvinna som sparar tio procent av sin lön efter skatt i 25 år – har ett sparkapital på nästan 200 000 kronor mindre än männen, enligt rapporten. Endast utifrån att hon jobbar mindre.

Större ansvar för barnen

Och de främsta orsakerna till att kvinnor arbetar mindre – är för att de tar större ansvar för barnen och arbetar oftare deltid, menar Madelén Falkenhäll.

Kvinnor tar fortsatt det stora ansvaret hemma, med allt från föräldradagar och vab-dagar.

Enligt siffror från Försäkringskassan tar kvinnor ut 69 procent av föräldradagarna och 61 procent av vab-dagarna.

ANNONS

Och i Swedbanks egna undersökning uppgav 57 procent av kvinnorna mellan 18–75 år att de arbetar eller har arbetat deltid, medan motsvarande siffra för männen var 44 procent.

I undersökningen svarade även hälften av kvinnorna att de tar större ansvar för barnen, och endast 12 procent av männen.

30 år innan kvinnor är ikapp

Rapporten visar även att det kommer ta nästan 30 år innan inkomsterna är jämställda.

Det går åt rätt håll, men under de senaste åren har det stannat av i kvinnors förvärvsinkomst, säger Madelén Falkenhäll.

En förklaring till att det går långsamt tror hon kan vara att pappor i större utsträckning tog ut mer av föräldraledigheten, fram till 2018.

Sedan dess har det stannat av där också. Och frånvaro från arbetsmarknaden gör ju att man halkar efter i löneutvecklingen.Men tidigare gjordes det också satsningar inom kvinnodominerade branscher, för att få upp lönerna. Det har inte gjorts de senaste åren.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS