News55

Så stadd i kassan är folkkära Kjell Bergqvist

Kjell Bergqvist
Skådespelaren Kjell Bergqvist, 71, äger både en fastighet i Hammarby sjöstad och i Thailand och han hade en genomsnittlig månadslön på över 138 000 kronor i fjol, enligt Hänts kartläggning. (Foto: Anders Wiklund/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 02 okt. 2024Publicerad: 02 okt. 2024

Kjell Bergqvist, 71, har en månadsinkomst som säkert gör många avundsjuka. Så hög var hans månadslön i Sverige i genomsnitt i fjol.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förutom en fastställd förvärvsinkomst på 1 653 100 kronor hade Kjell Bergqvist ett överskott på kapital på 355 888 kronor under 2023, visar en titt hos Skatteverket på skådespelarens privatekonomi som tidningen Hänt gjort.

I snitt kunde Kjell Bergqvist kvittera ut en månadslön på 138 000 kronor förra året.

Han är sedan två årtionden tillbaka gift med Karin Bergqvist, 53, och tillsammans har paret 16-årige sonen Leo ihop.

Paret Bergqvist saknar äktenskapsförord

Enligt Hänts granskning har makarna Bergqvist inte skrivit något äktenskapsförord vid en skilsmässa.

Det betyder att Karin i juridisk mening inte har någon rätt till vare sig pengar eller fastigheter från Kjell vid ett uppbrott.

Omvänt gäller samma sak för Kjell, som är känd för sin givmildhet.

Han är en sann filantrop och News55 har tidigare berättat med hänvisning till Hemmets Journal att han vill ge bort sin förmögenhet.

ANNONS

Paret Bergqvist bor inte bara i Sverige utan även i Thailand från november till februari där Kjell äger en fastighet i fiskebyn Hua Yang.

ANNONS

“Jag tömmer alla mina bankomatkort”

“Jag är så blödig. När jag ser fattigdom och elände tömmer jag alla mina bankomatkort och delar ut pengar till höger och vänster”, har Kjell berättat för Hemmets Journal.

Ofta tvingas han hans hustru stoppa honom för att generositeten inte ska gå överstyr, och samtidigt är Kjell rädd för att pengarna han ger bort ibland går till fel saker.

“Det finns ett otroligt utbrett spelberoende bland thailändska kvinnor. Många ser en eventuell lottovinst som sin enda möjlighet att ta sig ur fattigdomen.”

Utöver bostaden i Thailand äger Kjell Bergqvist en fastighet i Hammarby sjöstad i Stockholm.

Läs mer: Så botar Kjell Bergqvist sina krämpor News55

Läs även: Kjell Bergqvist om att fylla 70: “Inte alla förunnat” News55

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS