News55

Så botar Kjell Bergqvist sina krämpor

Kjell Bergqvist
Efter mycket om och men har Kjell Bergqvist kommit på botemedlet mot sin smärta. (Foto: Maja Suslin/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 22 maj 2024Publicerad: 22 maj 2024

Kjell Bergqvist har passerat 70 och plågades länge av svåra nervsmärtor efter en operation. Nu lindrar han sin värk med lite överraskande preparat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För Hemmets Journal berättar den folkkäre skådespelaren att han äter “låga doser av en medicin mot epilepsi och en annan mot depression som båda har smärtlindrande biverkningar”.

Tv-aktuella Kjell Bergqvist med “Bäckström” uppsökte en terapeut i kognitiv beteendeterapi som var specialiserad på smärtlindring och hon lärde honom att inte låta värken styra hans liv.

Dess för innan hade han provat allt och till och med besökt en schaman i Peru.

Kjell Bergqvist: 80 procent av värken är borta

I dag är han kvitt 80 procent av sina smärtor, “det är jag faktiskt ganska nöjd med”, säger Bergqvist.

I intervjun avslöjar han också att han spolar kröken helt i jobbet.

Privat har familjen Bergqvist sitt andra hem i Thailand, där de varit med och startat en simskola vid sidan av generösa bidrag till simundervisning på andra håll i Asien, framgår det.

Kjell Bergqvist brinner för välgörenhet, det är tydligt. Och han minns hur han varje natt tog emot flyktingar på centralstationen i Göteborg under flyktingkrisen 2015.

ANNONS

Då drar hans fru Karin i nödbromsen

Han kan omöjligt bara stå och titta på när han ser nöd och misär, vilket han konfronteras med mycket under sina många utlandsresor.

“Jag är så blödig. När jag ser fattigdom och elände tömmer jag alla mina bankomatkort och delar ut pengar till höger och vänster”, berättar han i Hemmets Journal och erkänner att hans hustru Karin ibland tvingas stoppa honom när det går överstyr.

Ett exempel är när Kjell vill hala upp pengar i Thailand och godtrogen tror att de går till viktiga saker men i själva verket kanske göder spelmissbruk.

“Det finns ett otroligt utbrett spelberoende bland thailändska kvinnor. Många ser en eventuell lottovinst som sin enda möjlighet att ta sig ur fattigdomen.”

Missa inte: Lill-Babs okända dotter träder fram News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS