News55

Kjell Bergqvist om att fylla 70: "Inte alla förunnat"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 23 feb. 2023Publicerad: 23 feb. 2023

Skådespelaren Kjell Bergqvist har fyllt 70 år och har kalendern full med olika projekt. Det berättar han i en intervju med Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kjell Bergqvist har just fyllt 70 år, vilket han beskriver som märkligt. Men han verkar inte ha några planer på att växla ner.

Skådespelaren har många olika projekt på gång. Bland annat är han aktuell med serien “Bäckström”, där han spelar huvudrollen som den kontroversielle mordutredaren Evert Bäckström.

– Jag känner en förundran över hur fort livet går, men förhoppningsvis får jag hänga med ett tag till. Men jag har ingen noja. Man får vara glad för att man har fått vara med så här länge, det är inte alla förunnat, säger han till tidningen.

Som äldre man kan han välja och vraka bland roller på ett annat sätt än vad kvinnor i samma ålder kan, konstaterar Bergqvist.

– Jag läste nyligen en artikel om att vi män får grånas med värdighet medan det inte riktigt är så för kvinnor. Under alla år jag har jobbat har det funnits jättemånga roller för äldre män, men inte alls lika många för äldre kvinnor. Men tack och lov börjar det ändras lite, idag finns det fler kvinnoroller och det är också fler kvinnor som regisserar och skriver.

Kjell Bergqvist kommer att ha ett stillsamt 70-årsfirande med familjen, men i sommar blir det troligtvis resor till både Thailand, Borneo och Bali.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS