News55
Detta är en sponsrad artikel

Smörstekta torskkinder med trumpetsvampsås - wow!

Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 07 okt. 2020Publicerad: 07 okt. 2020

Jag vänder inte andra kinden till. Jag äter upp den. I kväll blev det panerade och smörstekta torskkinder, en delikatess tillsammans med gräddig svart trumpetsvamp!

ANNONS

Mest läst i kategorin

Med tanke på att det är en del av fisken som många kastar bort är den förvånansvärt dyr. Men å andra sidan behövs det inte mycket mer än drygt 100 gram per person.

Det handlar alltså om torskkind. Som inte finns i varje fiskdisk men dyker upp då och då. I dag hittade jag den i en liten charmig fiskaffär på söder, Hammarströms.

Vännen Irma på landet hade varit vänlig nog att skänka en påse svart trumpetsvamp – och de här två ingredienserna blev till en underbar middag med hjälp av lite smör och grädde och några mandelpotatisar.

Torskkinderna – tre, fyra per person – fick snurra ett varv i en blandning av mjöl och pankoströbröd. Sten stekas ett par minuter i smör.

Svampen hackade jag fint och brynte i smör. Tillsatte en halv finhackad gul lök mot slutet. Hällde på vispgrädde och kokade ihop medan några fina mandelpotatisar blev precis färdiga i en egen kastrull.

Det var faktiskt allt!

Ännu en god fiskmiddag. Och på en sån sover man som en prins.

ANNONS

ANNONS
ANNONS