Jag vänder inte andra kinden till. Jag äter upp den. I kväll blev det panerade och smörstekta torskkinder, en delikatess tillsammans med gräddig svart trumpetsvamp!
Smörstekta torskkinder med trumpetsvampsås - wow!


Mest läst i kategorin
Med tanke på att det är en del av fisken som många kastar bort är den förvånansvärt dyr. Men å andra sidan behövs det inte mycket mer än drygt 100 gram per person.
Det handlar alltså om torskkind. Som inte finns i varje fiskdisk men dyker upp då och då. I dag hittade jag den i en liten charmig fiskaffär på söder, Hammarströms.
Vännen Irma på landet hade varit vänlig nog att skänka en påse svart trumpetsvamp – och de här två ingredienserna blev till en underbar middag med hjälp av lite smör och grädde och några mandelpotatisar.
Torskkinderna – tre, fyra per person – fick snurra ett varv i en blandning av mjöl och pankoströbröd. Sten stekas ett par minuter i smör.
Svampen hackade jag fint och brynte i smör. Tillsatte en halv finhackad gul lök mot slutet. Hällde på vispgrädde och kokade ihop medan några fina mandelpotatisar blev precis färdiga i en egen kastrull.
Det var faktiskt allt!
Ännu en god fiskmiddag. Och på en sån sover man som en prins.
