News55

95-åring med passion för hälsa och fitness

En man styrketränar med en hantel. En 95-årig man från New Hampshire styrketränar på gymet fyra dagar i veckan, han tror att det är en av anledningarna till att han är frisk. Mannen på bilden är inte mannen i texten
En 95-årig man från New Hampshire styrketränar på gymet fyra dagar i veckan, han tror att det är en av anledningarna till att han är frisk. Mannen på bilden är inte mannen i texten. (Foto: Pexels)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 23 okt. 2024Publicerad: 23 okt. 2024

Han är en 95-åring gymråtta som säger att han lever fullt ut och tänker göra det i många år till. Så här håller han sig frisk.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

David Scott är en före detta flygarbetare från New Hampshire, USA, han säger att hälsa och fitness alltid har varit hans passion och att det aldrig kommer förändras, skriver Business Insider.

Har alltid tränat

Han är 178 centimeter lång och väger 68 kilo, det har han gjort sedan han var tonåring. Han tror att det beror på att han alltid har varit fysiskt aktiv.

Han har alltid tränat mycket, långt efter medelåldern sprang han nästan varje morgon och gjorde varje dag 75 armhävningar och 50 sit-ups.

Vanan att träna har han har fortfarande kvar, även om han har minskat ned under senare år. Han går till gymet fyra dagar i veckan och tränar i 45 minuter.

ANNONS

Styrketränar

Han använder gymets styrketräningsutrustning i 30 minuter, men innan det går han på löpbandet i 15 minuter.

Enligt David Scott behöver han använda cirka 10 olika maskiner för att behålla sina muskler och gör mellan 10 och 20 repetitioner med varje.

ANNONS

Han är den äldsta personen på gymet men säger att han trivs med yngre människor som uppmuntrar och inspirerar honom.

Sömn och kost

Det är viktigt att hålla igång kroppen när vi åldras, en annan viktig faktor för hälsosamt åldrande är att få tillräckligt med sömn.

Om David Scott inte får minst åtta timmar sömn varje natt mår han inte så bra och blir lat. Han går och lägger sig vid åttatiden på kvällen och går upp klockan 5 på morgonen.

Han och hans fru äter kost som liknar medelhavsmat med mycket olivolja, det kan vara kyckling eller fisk och någon gång ibland magert nötkött, de äter det med grönsaker och pasta eller risotto. Till dessert äter de frukt.

Har slutat dricka

På sin tomt har de fruktträd och odlar grönsaker, de odlar mer än hälften av allt de äter, David Scott tycker att det är fräscht, naturligt och väldigt gott.

Trots att han uppskattar ett gott vin slutade han dricka för cirka tio år sedan, han tänker att det kanske inte är så bra med att alkohol i hög ålder.

ANNONS

Han säger att han dock lever fullt ut och tänker göra det i många år till.

Positiva tankar om ditt åldrande förlänger livet

Det finns fyra saker du kan göra om du vill leva ett längre och hälsosammare liv, en viktig sak är att tänka positivt om ditt åldrande.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS