News55

Allvaret fick Peter Haber på andra tankar

Peter Haber
Peter Haber och Lena T. Hansson. (Foto: Christine Olsson/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 24 sep. 2024Publicerad: 24 sep. 2024

När beskedet kom tvingades Peter Haber, 71, lägga sina grubblerier åt sidan och fokusera helt på sin älskade hustru Lena T. Hansson, 69.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Båda är som bekant folkkära skådespelare och har varit ett par sedan 1990.

De har tre barn varav ett tillsammans.

71-årige Peter Haber, mest känd från “Martin Beck”-filmerna men även som “Sunes” pappa, har inte gjort någon hemlighet av sin hypokondri.

Det fick Peter Haber att pausa sin hypokondri

Han har brottats i åratal med en envis inbillningssjuka om att han är sjuk, och den jobbiga hypokondrin kan bottna i att hans föräldrar gick bort tidigt, samtidigt som många av hans nära och kära drabbats av svåra sjukdomar.

Men när hans fru Lena, 69 år, för ett antal år sedan fick diagnosen bröstcancer och stod inför strålbehandling insåg Peter Haber att han måste lägga sin hypokondri åt sidan.

“Var med mig under hela cancerresan”

“Hypokondrin ställer sig automatiskt vid sidan av en när någon blir sjuk på riktigt. När man inser att det här tjafset som rullar i min hjärna inte har någon betydelse – utan nu är det fullt fokus på Lena och cancern”, berättar Peter Haber i TV4-programmet “Vilket Liv”, skriver Hänt.

ANNONS

I programmet, som sändes nyligen, berättar Lena att Peter varit ett stort stöd för henne under sjukdomstiden.

“Peter var med mig under hela cancerresan och var verkligen fysiskt närvarande”, säger Lena i “Vilket Liv”, skriver Hänt.

Läs även: Pensionen får vänta för Peter Haber News55

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS