News55

Leif GW:s höga pris för livets goda: "Invalid"

GW
Leif GW Persson, 79, med hustrun Kim, 67. (Foto: Jonas Ekströmer/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 16 maj 2024Publicerad: 16 maj 2024

Svåra hjärtproblem, svullna fötter, trasiga leder – Leif GW Persson hymlar inte med att han nu får betala priset för all god mat och dryck.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en intervju med Allers säger den folkkäre tv-profilen, författaren, börshajen och kriminologen att han ändå är överraskad att han lever över huvud taget.

Leif GW Persson tycker själv att hustrun Kim får släpa runt på “en invalid”.

“Jag tog ut svängarna rejält”, säger den nyss fyllda 79-årige kändisen om sitt frossande i god mat med tillhörande dyra viner, ofta på Operakällaren, eller “Opris” som han kallar lyxkrogen.

Hans hustru Kim Persson, 67, är dock djupt oroad över makens hälsa, vilket gör att GW också oroar sig för att hon oroar sig, berättar han.

GW kan inte längre jaga: “Jäkligt tråkigt”

GW är även drabbad av ledsjukdomen artros, och ibland hamnar han på sjukhus på grund av hjärtproblemen som förvärrats, berättar han i Expressen.

Han konstaterar i intervjun med Allers att han “knappt” kan gå och beskriver sig som en “invalid” som hans fru tvingas “släpa med sig”.

Leif GW Persson älskar som bekant jakt, en hobby som han nu har uppenbara svårigheter att ägna sig åt på grund av sin sviktande hälsa.

ANNONS

Det är “jäkligt tråkigt”, suckar han och kastar ut frågan om det kanske behövs “en skylift” för att han ska kunna komma ut i skog och mark och kanske fälla en tolvtaggare, en jätteälg alltså.

Samtidigt är GW ingen som går av för hackor och försäkrar att hans knän inte kommer att “ta kål” på honom.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS