News55

Annika Hagström: "Man lever som om man är odödlig"

Annika Hagström
Annika Hagström i september 2022. (Foto: Jessica Gow/TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 14 okt. 2024Publicerad: 14 okt. 2024

Journalisten och tv-profilen Annika Hagström gifte sig med mannen i sitt liv på 70-talet, de hann vara gifta i 43 år innan han dog efter en svår kamp mot sjukdom.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Annika Hagström är i dag 82 och när hennes make, Anders Ehnmark, dog år 2019 var hon 76 och han 87, innan han blev sjuk hade hon inte reflekterat över åldersskillnaden, det skriver Femina.

Han var nära att dö redan i november 2010 för hans hjärta stannade, men lyckligtvis var de redan på akuten när det inträffade så hans liv kunde räddas.

Hans kroppspulsåder hade gått sönder och han opererades akut. Efter operationen låg han i respirator i flera månader och familjen visste inte om han skulle klara sig.

Inte tänkt på åldersskillnaden

När Anders Ehnmark till slut skrevs ut från sjukhuset var han förändrad och behövde bo på ett boende där han kunde få vård och hjälp.

Innan han drabbades av brusten kroppspulsåder hade Annika Hagström inte tänkt på att han var elva år äldre än henne.

“Nej, man lever som om man är odödlig, man tror inte att det ska hända någonting. Jag hade ingen erfarenhet av det. Att Anders är elva år äldre tänkte jag inte på, det kunde ju lika gärna hända mig någonting, jag som är ute på vägarna och kör med min bil”, sade hon till Expressen 2018.

Högsta överlevnaden efter hjärtstopp

Förra året överlevde hela 12,4 procent av alla som drabbades av hjärtstopp och det är den högsta överlevnaden någonsin.

ANNONS

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS