Många svenskar, 38 procent, jobbar helt eller delvis på distans. Detta påverkar även kosthållningen och matvanorna, framgår av en undersökning.
Mest läst i kategorin
Bland de svenskar som jobbar hemifrån säger 52 procent att de regelbundet äter mer onyttig mat under sin arbetsdag. Dessutom uppger distansarbetarna att de småäter oftare än kontorsarbetarna – 1,8 gånger per dag i snitt mot 1,2 gånger.
53 procent av de som jobbar hemifrån uppger även att de arbetar fler timmar hemma, än när de är på kontoret. Det framgår av undersökningen Global Eating at Work 2023 som är framtagen av Compass Group, skriver Dagens PS.
Gränser suddas ut
– På jobbet är det lättare att ha regelbundna matrutiner och det kan vara enklare att välja hälsosamma alternativ. Men för den som jobbar hemifrån ser vi att gränserna lätt kan suddas ut båda vad gäller tider och vad man stoppar i munnen, säger Tina Hellstadius, nytillträdd vd på Compass Group i Sverige, till Hotell & restaurang.
Hon säger att situationen bidragit till att företag lockar med bra lunchrestauranger och tillgänglighet till mat och fika hela arbetsdagarna.
– Vi ser en tydlig trend att företag vill erbjuda sina medarbetare bra och hälsosam mat på jobbet. Det kan handla om ett bra café, att erbjuda frukost eller bra varuautomater som är ständigt tillgängliga, säger Tina Hellstadius.
Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.
Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra Sveriges billigaste bolån.