News55

Singel och 55-plus? Så lyckas du i dejtingdjungeln

Efter succén i SVT: Ordnar eget Hotell Romantik
Succén i SVT med dejting för singlar över 65 har inspirerat till en ny variant av Hotell Romantik.
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 sep. 2023

Det sägs att mycket blir bättre med åren. Även när det kommer till singelliv och dejtande kan det vara mer lustfyllt än någonsin efter 55-plus. Det hävdar Christina Stielli, författare, föreläsare och livscoach. Här kan du läsa hennes bästa tips till andra.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin


När Christina Stiellis man kom hem en dag och berättade att han ville skiljas rycktes mattan undan helt. Men efter några otroligt utmanande år kom hon på fötter. Livskrisen mynnade ut i stor framgång, både på det personliga och karriärmässiga planet, berättar hon i en intervju med MåBra.

Som 60-åring känner hon sig trygg i sig själv och det ser hon som största anledningen till att dejtandet är lustfyllt. Hon njuter av friheten, att själv diktera villkoren och att träffa nya människor utan att fundera så mycket över vad det ska leda till, till skillnad mot när hon var yngre.

– Jag har verkligen jätteroligt i mitt dejtande och jag har aldrig varit modigare, säger hon till MåBra.

Bra inställning

– Vi får se vad som händer. Jag vill gärna ha en relation med en man som är trygg i sig själv och som jag kan ha ett intellektuellt och sexuellt utbyte med. Som kan bli en bästa vän. Men jag brukar säga att jag aldrig mer vill ha en man i min tvättkorg. Jag behöver ingen man. Men jag vill ha en.

Den inställningen gör stor skillnad när man detjar hävdar hon.

– Om du tvivlar på dig själv så är det också svårt att få någon annan att tro på dig, och om du behöver någon för att bekräfta dig själv eller för att klara dig i livet så blir det också i förlängningen en del av ditt agerande. Sen är det ju inte någon slags framgångsformel. Det finns ju många män som tycker att det är jobbigt med någon som inte behöver dem.

Lust och njutning

ANNONS

Även när det kommer till lust och njutning har det bara blivit bättre med åren.

– Det hänger ihop med den personliga utvecklingen. Jag behöver inte bevisa någonting, jag behöver inte anstränga mig för att vara någon jag inte är. Jag kan ge mig hän och jag vet vad jag vill ha, säger Christina Stielli.

Tre tips

Hennes tre bästa tips till andra kvinnor i dejtingdjungeln lyder:

  • Ge dig ut och lägg fallskärmen hemma.
  • Var ärlig i vad du vill ha och vem du är.
  • Ställ fem frågor till din dejt och sen är du tyst. För någon som inte ställer frågor är inte intresserad av dig. Det kan bli väldigt pinsamt. Men fortsätt inte om partnern inte är intresserad av dig. Det är han eller hon inte om de inte ställer frågor. Det finns så många härliga människor där ute att fokusera på istället.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS