News55

Somna på stört – urtråkig man hjälper dig

somna
Stackars Randy Smith, som blev bästa sömnterapeuten på Youtube utan att veta om det själv. Bilden är från hans numera världsberömda och rekordtråkiga video om Microsoft Word. (Foto: Skärmdump från Youtube)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 06 maj 2024Publicerad: 06 maj 2024

Han hade förstås ingen aning om det då – att hans videoinspelade handledning över hur Microsoft Word ska användas skulle göra succé mer än 30 år senare som “sömnpiller”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

The Wall Street Journal berättar om Randy Smith som fick ett brev från en pensionerad kvinna i slutet av förra året.

Hon tackade honom för att han hjälpt henne att sova.

Smith blev chockad. Han visste inte att han blivit en Youtubestjärna och inte heller att hans VHS-video från 1989 valsade runt som “den tråkigaste videon som någonsin spelats in”.

Fått hjälp att sova oräkneligt antal gånger

När WSJ skrev sin artikel hade videon där Smith demonstrerar hur Microsoft Word ska användas 3,1 miljoner visningar och nära 11 000 kommentarer.

“Jag kan inte komma ihåg hur många gånger den här videon har hjälpt mig att sova”, lyder ett av inläggen.

“Jag vill att den här ska spelas på min begravning, så att folk inte glömmer hur intressant jag var”, är en annan i raden av kommenterar.

Svårt att sova. Kolla in videon…

ANNONS

Randy Smiths röst i kombinationen med det “irrelevanta ämnet”, som WSJ uttrycker det, har visat sig vara perfekt för att knocka sömnlösa.

Själv är han mest förvånad över att någon som inte ens är intresserad av Microsoft Word ödslar tid på att titta på en så gammal video, säger han till tidningen.

Läs även: Därför ska du sova med strumporna på News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS