Te är inte bara gott, det innehåller även flera ämnen som är bra för vår hälsa, en kostrådgivare föreslår att du dricker det till maten.
Mest läst i kategorin
Det finns många hälsopåståenden om te som forskning inte har bevisat, det sägs öka vår förbränning och ha goda effekter på vårt blodsocker och vårt minne, det skriver Må Bra.
Grönt te påstås dessutom motverka dålig andedräkt, huruvida det stämmer kan vi kanske komma fram till själva.
Antioxidanter
Tidningen Må Bra:s kostrådgivare Sandra Hiort tycker att vi ska utforska te, som bland annat innehåller hälsosamma antioxidanter.
Grönt och vitt te, samt rooibos, innehåller väldigt mycket antioxidanter som motverkar fria radikaler, vilket i sin tur stärker vårt immunförsvar.
När du gör grönt te är det bra att inte låta vattnet koka utan i stället hetta upp det till 80 grader, då blir det mindre bittert. Låt det dra i tre minuter, örtte och rooibos behöver dra lite längre.
Drick te till maten
Te kan vara en bra ersättare för alkoholhaltiga eller söta måltidsdrycker, för den som brukar dricka läsk kan te vara ett bra alternativ som ger dig bra ämnen utan onödigt socker.
Tänk på att te kan drickas både varmt och kallt, om du vill att ditt iste blir lite mindre bittert kan du kallbrygga det genom att låta det dra länge i kallt vatten.
Du kan börja med att testa te till olika fiskrätter, fylligt te med kraftig smak kan passa bra till vit fisk och vitt te, som ofta är lite mildare, kan passa bra till lyxig mat medan mörkare te passar kraftigare rätter.
Köp gärna lite bättre te som du verkligen tycker om i en tebutik, du kan också göra eget örtte på exempelvis mynta eller citronmeliss. Det går även att göra te på bär, som blåbär, det skriver Må Bra.
Så mycket vatten ska du dricka om dagen
I dagens samhälle har vatten blivit en trend, inte bara som en grundläggande överlevnadsfaktor utan också som en hälsostatussymbol.