News55

Efter succén i SVT: Ordnar eget Hotell Romantik

Efter succén i SVT: Ordnar eget Hotell Romantik
Succén i SVT med dejting för singlar över 65 har inspirerat till en ny variant av Hotell Romantik.
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 28 feb. 2024Publicerad: 28 feb. 2024

Det populära dejtingprogrammet i SVT för äldre singlar inspirerar på många sätt. Succén i SVT har fått Siv Thuresdotter att arrangera eget Hotell Romantik. Nu planerar hon för fullt för den andra resan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Siv Thuresdotter i Göteborg fastnade för konceptet när hon såg första säsongen av Hotell Romantik i SVT. Hon ville anordna en egen resa, men utan tv-kameror. Siv Thuresdotter är en erfaren researrangör, men just denna nisch var inget hon testat innan.

– När jag la ut en efterlysning på Facebook fick jag hundratals svar inom en timme. Intresset var otroligt stort, berättar hon för Göteborgs-Posten.

Efter succén i SVT: Ordnar eget Hotell Romantik
Hotell Romantik i SVT har inspirerat Siv Thuresdotter att arrangera en egen variant, utan tv-kameror. Foto: Pressbild/SVT


Singlar över 60

Alla singlar över 60 välkomnades att följa med på resan och hon bokade ett hotell på Rhodos för 34 personer, men sedan fick hon lite bekymmer.

– Jag hade inte förstått att män över 60 skulle vara så svåra att få med sig. Många anmälde först sitt intresse, men avbokade när det började närma sig. Ett tag hade jag panik över könsfördelningen, säger hon till tidningen.

Till slut fick hon göra en kompromiss eftersom det var svårt att få med tillräckligt med herrar, planen var från början att det skulle vara lika många män som kvinnor på resan.

– Det slutade med tolv kvinnor och åtta män. Jag var lite nervös över att deltagarna skulle känna sig lurade, men det gick alldeles utmärkt, säger hon.

ANNONS

Det blev en lyckad och minnesvärd resa och flera av deltagarna berättar om sina positiva upplevelser för Göteborgs-Posten.

– Jag har blivit en gladare, lugnare, tuffare och flörtigare person efter resan, säger deltagaren Eva-Lena Eliasson.

ANNONS

Bygga vänskap

Siv Thuresson har nu satt ihop en ny resa till samma hotell med samma koncept. Det är gemensamma måltider och aktiviteter med till exempel utflykter och promenader med temat walk and talk, där alla får promenera och samtala en stund på tu man hand. Däremot finns en liten skillnad mot förra gången.

– Nu kallar jag det en ”kompisresa” för att avdramatisera den romantiska inramningen. Men den kommer fortfarande bara rikta sig till singlar, säger Siv Thuresdotter som tillägger att trots att resan fått vänskapstema är det inte meningen att vänner ska anmäla sig tillsammans. Hon uppmuntrar alla resenärer att ta steget själva. Det är när alla är främlingar för varandra som det händer något i kontakterna, menar hon.

– Att samtliga deltagare var singlar satte sin prägel på resan. Det blev en kittlande stämning som var lite spännande. Mot slutet av veckan kunde jag se hur alla närmat sig varandra och kramades och flörtade. Livet blir roligare om man vågar öppna upp sig litegrann.

Hon kommer även att ha ett litet annat upplägg innan själva resan.

– Förra gången gick allt så fort, nu vill jag planera bättre. Bland annat tänker jag erbjuda webbinars för dem som är intresserade och arrangera afterwork för singlar där eventuella deltagare kan träffas i förväg.

ANNONS

LÄS MER:

Lotta Ramel om “Hotell Romantik”: Tillspetsat

Här är SVT:s nya satsning på seniorer

Singel och 55-plus? Så lyckas du i dejtingdjungeln

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS