News55

Så kan äldre få ett enklare båtliv

båt
Personliftar i skärgården ska öka tillgängligheten för personer med rullator och rullstol. Foto: Fotograferna Holmberg / TT
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 29 maj 2024Publicerad: 29 maj 2024

Ökad tillgänglighet ska ge fler möjlighet att komma ut i skärgården och lättare kunna njuta av ett liv med båt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kryssarklubben har låtit installera en personlift vid Malma Kvarn, på Värmdö i Stockholms skärgård. Detta kommer att underlätta för personer med rullator eller rullstol att engagera sig i båtlivet och klubben.  

“Vi är väldigt glada och tacksamma för att vi nu kan bidra till personer med funktionshinders integrering i båtlivet tack vare stiftelsens stöd”, säger Fredrik Norén generalsekreterare i Svenska Kryssarklubben, i ett pressmeddelande.

“Kryssarklubben är en förening som i ett sekel gjort det möjligt för folkflertalet att komma ut på vattnet på ett säkert sätt i segel- och motorbåtar. Men vi har inte tidigare uppmärksammat dessa personers behov i lika hög grad, vilket vi nu kan göra”.

Säkrare båtliv

Det händer en hel del inom båtlivet. Nyligen rapporterade News55 om en annan glädjande nyhet som ska förbättra säkerheten till sjöss.

Sjöfartsverket har nämligen lovat att uppdatera sjökorten i skärgården, vilket välkomnas av både Kryssarklubben och Svenska Båtunionen.

“Det är väldigt glädjande att vi kan sätta igång den här efterlängtade satsningen som kommer höja sjösäkerheten. Med hjälp av information från de som använder sjökorten kommer vi att genomföra punktinsatser och prioritera de områden som har störst behov”, säger Magnus Hovberg, produktionschef på Sjöfartsverket, i en kommentar.

Svenska kryssarklubben:

Svenska Kryssarklubben är en ideell förening som finns längs med kusterna i hela Sverige, samt i Mälaren, Vättern och Vänern. Kryssarklubben är även tillgänglig utomlands, i Medelhavet och andra hav.

Det är en av världens största båtklubbar med över 40 000 medlemmar.

ANNONS

Läs vidare:

Skärgården får bättre sjökort – välkomnas

När en vik på Lidingö kan berätta

Ångbåtsbiff ska ätas på båt

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS