News55

Ulf Elfving: Välkommen till min sexspalt

sex
Ulf Elfving välkomnar läsarna till sin egen "sexspalt" i veckans krönika. (Foto: TT/montage)
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 18 okt. 2024Publicerad: 18 okt. 2024

Ja, det kan inte hjälpas. Det har varit julafton hela veckan för alla som känner sig manade att se till att moralen hålls högt i landet. Så vi hänger på och hugger direkt in på ämnet sex i dag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Först kom journalisten Henrik Brandao Jönsson i ett radioprogram och föreslog att en sängmässigt bortkommen yngling skulle åka till Köpenhamn och lära sig av en professionell sexsäljare hur man bäst förnöjer sin partner. Givetvis tog det hus i helvete, och han blev utkastad ur studion i direktsändning, vilket förmodligen aldrig hänt i radiohistorien, ja, ni har säkert läst hela storyn.

Sen kom en av världens bästa fotbollsspelare, fransmannen Kylian Mbappé till Stockholm, festade på nattklubb och blev anklagad för våldtäkt.

Prussiluskorna får blodvittring

Alla landets självjutnämnda prussiluskor (läs Pippi Långstrump om begreppet är obekant) gick i spinn innan radiosändningen var över, skrev Expressen, och det var bara en första västanfläkt.

Till överprussiluska utnämnde sig jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) och berömde SR:s programledare för att hon stoppade debatten om sexköp och kastade ut Brandao Jönsson, eftersom han hade fel åsikter.

ANNONS

Fördömer sexköp – och ministerstyre

Även om sexköp förstås ska fördömas – det är ju olagligt i Sverige (fast tillåtet i Danmark) – är det ett övergrepp av ett statsråd att gå in och tala om hur en programledare i public service ska agera. Ministerstyre kallas det. Så vad man än tycker i ämnet borde ministern ha hållit tyst.

Många tycker också att Kylian Mbappé skulle ha hållit tyst i avvaktan på den polisutredning kring hans äventyr i Stockholm som inletts. Visst, han har furnerats med svenska flickor i Stureplansnatten, men vad som sent hänt vet bara de inblandade. Tills utredningen är klar och i avvaktan på eventuell dom ska han betraktas som oskyldig.

ANNONS

Mbappé är inte Trump

Men får han åtnjuta den självklara rätten? Ånej. Snacket gick direkt: ingen rök utan eld! En sån där världsstjärna tror sig väl stå över lag och ordning? Och färgad är han, det vet man väl hur såna är? Och så vidare.

Förlåt, men det är svårt att låta bli en jämförelse: en internationell megastjärna riskerar åtal och straff för ett påstått sexuellt övergrepp. Medan en annan, som bland mycket annat dragits in i flera skabrösa härvor med mutor till en porrstjärna som han umgåtts med och försökt tysta, kan komma att väljas till USA:s president.

Att han är inblandad i försök till statskupp är såklart ytterligare hundra resor värre, men det är ju en annan sak.

Vi är inga vinsnobbar

Äh, vi tar något roligare va? I veckans nyhetsflöde ser jag att en redaktör på Svenska Dagbladet är upprörd över att höga politiska gäster serveras usla viner när de kommer på finbesök till Sverige. Ukrainas president Zelensky, till exempel, fick dricka ett vin som bara kostade 140 spänn flaskan när han gästade Ulf Kristersson på Harpsund. Och på Jimmie Åkessons famösa bröllopsfest bjöds det enligt uppgift på Chill out – ett vin som SvD:s vinkännare beskriver som ”en berusningsdryck för människor som lever på CSN; ett vin vars enda syfte är att bli rund under fötterna”.

Här håller jag – för en gångs skull – på Jimmie. Vinsnobbar är ingen av oss. Till nästa helg ska jag sympatiköpa två helrör billigt Chill out.

Och stackars Zelensky… jag misstänker att han har större problem att ligga sömnlös över än att ha tvingats pina i sig vin för ”bara” 140 kronor flaskan.

ANNONS

Läs även: Göteborg, kriminella bullar och Jimmies hajpade bröllop News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS