News55

Anna Hedenmo lämnar SVT – går till EFN

Anna Hedenmo lämnar SVT
Anna Hedenmo lämnar SVT efter 30 år efter att ha lett programmen Agenda och Min sanning. Foto: Christine Ohlsson/TT)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 16 juni 2024Publicerad: 12 juni 2024

Anna Hedenmo lämnar med blandade känslor SVT efter 30 år som programledare och har anlitats till EFN Ekonomikanalen där hon ska hålla i ett eget intervjuprogram.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mest känd har Anna Hedenmo blivit genom programmen Agenda och Min Sanning där hon intervjuat många intressanta profiler och fått dem att öppna upp om sina liv, om både glädjande och sorgliga saker. Hon ledde Min Sanning i drygt tio år och publiken kom att uppskatta hennes granskande lugn, vilket präglade intervjuerna.

“Jag har haft de allra roligaste jobben och gjort allt jag drömt om. Det kommer kännas vemodigt. SVT har betytt så mycket för mig”, berättar hon för SVT

Ibland kom tårar

Konsten att få människor att öppna upp är just en av Anna Hedenmos egenskaper – att vara förtroendeingivande.

De inbjudna gästerna till Min Sanning var alltid väl förberedda på ämnen som skulle tas upp under intervjuerna, men vid några tillfällen fick inspelningen avbrytas när intervjupersonen blev känslomässigt berörd och brast ut i gråt.

Anna Hedenmo duckade dock aldrig för känsliga ämnen och det var mycket det som gjorde hennes intervjuer intressanta – de gick inpå djupet.

ANNONS

Fick också kritik

Min sanning har varit ett uppskattat program under Anna Hedenmos ledning, men det har också fått kritik efter bland annat intervjun med utrikeskorrespondenten Magda Gad.

ANNONS

Det mynnade ut i en medial konflikt efter att Anna Hedenmo ställt frågan som berörde Gads sexuella identitet. Den lyftes när Magda Gad berättade om sin medkänsla för personer med trauman som hon intervjuat för hbtq-tidningen QX , rapporterar Omni.

Framtidsplanerna

Anna Hedenmo ska jobba halvtid som programledare på EFN Ekonomikanalen, som ägs av Svenska Handelsbanken där hon ska leda ett intervjuprogram med fokus på det amerikanska valet, vilket kan bli riktigt intressant.

Läs också:

“Foppas” nya tv-jobb: “Ärlighet viktigast”

Babban Larsson: Den ofrivilliga entreprenören

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS