News55

Här hyllas Lasse Berghagen med konsert

Lasse Berghagen hyllas med konsert i sommar
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 23 maj 2024Publicerad: 23 maj 2024

Den framlidne Allsång på Skansen-profilen hedras med en egen allsångskonsert i sommar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lasse Berghagen, en av Sveriges mest folkkära artister, gick bort i oktober 2023. Den omtyckte underhållaren lämnade ett stort tomrum efter sig och många kända profiler uttryckte en stor sorg över artistens bortgång. 

“Han var en fenomenal underhållare, älskad av så många och det finns inte ett ont ord att säga om honom. Han var intresserad av alla, mindes allas namn, tog sig tid för alla”, sa bland annat Måns Zelmerlöw till TT då.

Nu får ett gäng artister chansen att ge något tillbaka – i form av en allsångskonsert till minne av Berghagen. 

Konsert i Dalarna

Lördag den 6 juli uppträder Shirley Clamp, Lisa Miskovsky, Bengan Jansson, Henrik Åberg och Lasse Berghagens systerson Mattias Berghagen på Svärdsjö Gammelgård i Dalarna. Där kommer de både att sjunga egna låtar samt göra tolkningar av Lasse Berghagens visor. 

Det är en speciell plats med stark koppling till den tidigare allsångsledaren. Berghagen tillbringade nämligen sina barndoms somrar i Svärdsjö och som vuxen hade han en stuga i bygden. 

– Jag brukar säga ”Stockholm i mitt hjärta, men själen i Svärdsjö”. De barnaår jag fick här är oförglömliga, har han tidigare sagt om orten

ANNONS
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS