News55

Hyllningen av Berghagen: Hans musik lever kvar

Artikelbild
Tommy Nilsson och programledaren Pernilla Wahlgren hyllar Lasse Berghagen under tisdagens "Allsång på Skansen". (Foto: Mickan Mörk/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 juli 2024Publicerad: 10 juli 2024

Lasse Berghagen, den tidigare programledaren för tv-programmet “Allsång på Skansen”, hyllades under tisdagskvällens sändning med en kavalkad av låtar från hans karriär.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Berghagen avled den 19 oktober 2023 och hans minne hedrades under kvällen med låtar som “Ding dong”, “Hålligång i skogen” och “Sträck ut din hand”.

Han lämnade ett oerhört stort tomrum efter sig och det blev som en landssorg. Men det som är så fint är att Lasses minne, och Lasses musik, lever för alltid kvar, sade den nuvarande programledaren Pernilla Wahlgren, innan hon tillsammans med en barnkör och publiken började sjunga “Teddybjörnen Fredriksson”.

Den kända raden “han tog av sig sin kavaj, sparka’ av sig båda skorna” från “En kväll i juni” sjöngs av Tommy Nilsson. Under låten visades klipp från Lasse Berghagens tid på “Allsång på Skansen”, bland annat där en person höll upp en skylt där det stod “ingen allsång utan Lasse”.

Åren 1994–2003 var Lasse Berghagen programledare för “Allsång på Skansen”.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS