News55

Marianne Mörck om tv-rollen mot Lill-Babs: Vi visste inte att vi var ett lesbiskt par

Artikelbild
Johanna Cederblad
Johanna Cederblad
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 apr. 2018

I den populära tv-serien "Bonusfamiljen" spelade Lill-Babs och Marianne Mörck ett kärlekspar på äldre dar. Men till en början hade ingen i teamet berättat för dem hur det låg till med rollfigurerna Gugges och Bigges relation. – Vi fick veta först under inspelningen av avsnitt tre att vi var ett lesbiskt par. "O fan, det står inte i mitt kontrakt!", utbrast Lill-Babs. Men hon sa det bara på skoj, berättar Marianne Mörck för News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Rollfigurerna Gugge, spelad av Lill-Babs, och Bigge, spelad av Marianne Mörck, hade just gift sig i det sista avsnittet av den populära serien “Bonusfamiljen” som visades på tv måndagen den 2 april. Dagen därpå avled Lill-Babs, 80 år gammal och Marianne Mörck en älskad vän fattigare i det verkliga livet.

– Hon hann nog inte se avsnittet, suckar Marianne Mörck.

Tredje säsong under inspelning

Tv-serien kommer att fortsätta i en tredje säsong. I förra veckan påbörjades inspelningarna och Marianne Mörck åkte upp till Stockholm från hemmet i Malmö för att filma – ovetande om hur det skulle bli med manuset.

Enligt Aftonbladet kommer manuset för serien att göras om efter Lill-Babs död, men exakt hur är inte klart ännu.

      LÄS MER: Marianne Mörck om vännen Lill-Babs: “Jag älskar henne så”

Kärleksrelationen var okänd

Marianne Mörck berättar att varken hon eller Lill-Babs först kände till hur deras rollfigurers relation skulle utvecklas.

ANNONS

– Jag frågade vad hon, som var så snygg, skulle med mig till. Jag såg ju ut som något från Myrorna, och hon som en snygging från Los Angeles, med solbränna och 18 armband. Vad skulle hon med mig till?

Ingen av dem kunde förstå varför Lill-Babs rollfigur Gugge ständigt var hemma hos Marianne Mörcks figur Bigge och stekte köttbullar och var alldeles hemmastadd. Det var först under inspelningen av det tredje avsnittet som de fick veta att de var ett lesbiskt par som varit ihop under 23 år.

– Hon utbrast “O fan, det står inte i mitt kontrakt!”. Fast det sa hon bara på skoj.

Nu sörjer Marianne sin vän och motspelerska, som hon säger blev som en syster för henne.

– Hon hade ett så stort och öppet hjärta. Det fanns inget egoistiskt i henne, säger Marianne Mörck.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS