News55

Rykten om Clint Eastwoods död är falska 

Clint Eastwood. Mannen utan ansikte i Dollar triology där han spelar anti-hjältefigur.
Clint Eastwood. Mannen utan ansikte i Dollar triology där han spelar anti-hjältefigur. (Foto: Wikimedia)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 10 maj 2024Publicerad: 10 maj 2024

Varför uppstår rykten om kändisars död eller sjukdomar? Ålderistiskt tänk i en kombo med en gnutta  konspiration kanske? Nu verkar Clint Eastwoods utsatt för falsk ryktesspridning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Svenska Hänt rapporterar om en kraftigt åldrande Clint ”Clintan” Eastwood som odlat en längre skäggväxt och nu får kämpa mot rykten om sin egen död.

De ska ha florerat redan under 2023 genom en nyhetskanal på Youtube – Military News. Faktum att nyheten spridits på sociala medier borde ha fått tidningar att granska påståendet innan publicering.

Därtill styrker media “nyheten” genom att cirkulera “chockerande” bilder på Clint Eastwood där han knappt är igenkännbar och “ser riktigt gammal ut”.

Inte troligt att Clint Eastwood är död

Kommentarer om att den snart 94-årige Clint Eastwood inte synts till på länge borde inte ligga till grund för att öppet spekulera i regissörens och skådespelarens möjliga död.

Det är dessutom ingen nyhet att Clint Eastwood valt att hålla sig undan mediaexponering under större delen av sin karriär.

En ryktesspridning som denna kan vara en av de direkta förklaringarna. Oavsett media så har Eastwood alltid valt en livsstil som ter sig långt bort från den typiska Hollywood-ismen, och allt vad den innebär.

– Vi var inte bortskämda, det var inte alls så, har sonen Scott Eastwood berättat tidigare om uppväxten. Han är ett av Clint Eastwoods åtta barn som växte upp på en ranch i Kalifornien.

ANNONS

När barnen föddes beslutade paret Eastwood att lämna livet i Hollywood för att istället slå sig ned på ranchen strax utanför Carmel längs med kusten.

ANNONS

Ny film kommer ut snart

Clint Eastwood är en av Hollywoods största filmregissörer, liksom en av få ikoniska skådespelare som blivit uppmärksammad för så diversifierade filmroller under nästan 70 år.

Att Clint Eastwood skulle ha pausat verksamheten eller gått hädan verkar inte vara bättre än falsk ryktesspridning – speciellt som han regisserade ännu en film förra året – Juror # 2. Filmens release beräknas ske under hösten 2024.

Handlingen i Juror #2 kretsar kring ett rättegångsdrama där en jurymedlem – medlem nr 2 –  inser att han kan ha medverkat till offrets död. En komplicerad och gastkramande thriller.

Om Clint Eastwood verkligen gått hädan, borde väl rapporteringen främst gjorts i mainstream media?

Några av Clint Eastwoods viktigaste filmroller

Få har haft en så rakt igenom lysande karriär som Clint Eastwood – både regissör, producent och framgångsrik skådespelare. I mer än 50 filmer har han gjort avtryck i tiden som en av de främsta i sin bransch – och fortfarande vid liv.

ANNONS

Nedan en lista över några av hans viktigaste roller.

Harry Callahan i Dirty Harry, Magnum Force, Hårdingen, Sudden Impact, Dödsspelet

Mannen utan namnFör en handfull dollar, För några få dollar mer, Den gode, den onde, den fule

Josey Wales i Mannen utanför lagen

William Munny i De skoningslösa

Frankie Dunn i Million Dollar Baby

Walt Kowalski i Gran Torino

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS