News55

Tommy Körberg: "Musiken håller mig vid liv"

Tommy Körberg
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 19 dec. 2023Publicerad: 19 dec. 2023

Tommy Körberg har fortfarande problem med hälsan efter den elakartade bakterie han drabbades av i somras. – Det är musiken som håller mig vid liv, säger han till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Inför varje föreställning av “Änglagård” som spelas fem gånger i veckan på Oscarsteatern tvingas Tommy Körberg att ta en värktablett mot sina ryggsmärtor.

– Jag mår inte illa av det och läkarna säger ingenting, säger Tommy Körberg som dock berättar att han ska prova att spela musikalen utan värktablett efter jul för att ”se vad som händer”, enligt Expressen.

Penicillin rakt in i hjärtat

I höstas hängde hans medverkan i musikalen löst. Han drabbades nämligen av en elakartad streptokockbakterie i ryggen och fick repetera musikalen från sjukhussängen.

Han fick även en infart insatt i halsen där han fick penicillin rakt in i hjärtat, berättar han för tidningen. Läkarna var nämligen oroliga över att bakterien skulle sprida sig till hjärtat, vilket hände Körberg 2020. Han tvingades då genomgå en stor hjärtoperation och fick ligga i respirator i fem dygn. Därefter fick han lära sig att gå igen.

Bakterien gjorde så att diskarna i ryggen tog stryk, men ryggproblemen beror också på åldern då diskarna har blivit ihoptryckta, enligt Körberg.

– Det påverkar min gång. Om jag går för länge så måste jag stanna ofta än tidigare. Och jag åker gärna hiss, berättar Körberg som inte ser alltför allvarligt på problemet.

– Är man 75 bara så får man tåla att det är lite svårt med ländrygg och nacken. Det ingår, säger han till Expressen.

ANNONS

Inte gå i pension

Eftersom “Änglagård” har blivit en stor publiksuccé meddelades nyligen att den kommer att förlängas till nästa höst. Och det har varit självklart för Tommy Körberg att fortsätta. I sommar ska han dessutom slutföra sin turné ”Grand finale” som han påbörjade i somras men var tvungen att avbryta på grund av bakterien.

Det är dock ingen avskedsturné, trots namnet och problemen med hälsan. Tommy Körberg har inga planer på att trappa ner eller gå i pension än.
– Nej, så länge man har kul. Det är musiken som håller mig vid liv, konstaterar han.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS