News55

Utpekas som stalker i Netflixserie – hotar med stämning

En kvinna sätter på Netflix. En kvinna som har utpekats som den som inspirerat till en stalker i Netflixserien Baby reindeer hotar stämma streamingjätten
En kvinna som har utpekats som den som inspirerat till en stalker i Netflixserien Baby reindeer hotar stämma streamingjätten. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 30 apr. 2024Publicerad: 30 apr. 2024

Den populära Netflixserien Baby reindeer är baserad på en sann historia och handlar om när ståuppkomikern Richard Gadd råkade ut för en stalker.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Richard Gadd berättar i Netflixserien Baby reindeer om sina egna erfarenheter av en stalker och sexuella övergrepp. I serien spelar han huvudrollen som sig själv, det skriver Mirror.

Identifierat hans stalker

Serien ligger på Netflix topplista över hela världen och den kvinna som många tror att stalkern, Martha i serien, har inspirerats av har nu hotat att stämma Netflix.

Bara några dagar efter att succéserien började streamas identifierade “internetdetektiver” Fiona Harvey som verklighetens Martha.

Det gjordes trots att seriens skapare och huvudrollsinnehavare, Richard Gadd, vädjade till tittarna att inte försöka snoka fram det.

Det är nu många som tror att Fiona Harvey är verklighetens motsvarighet till karaktären Martha.

ANNONS

Levde i en mardröm

Serien går tio år tillbaka i tiden, när Richard Gadd håller på att bygga upp sin komikerkarriär i Storbritannien.

ANNONS

Han var med i program som Breaking Gadd, Waiting for Gaddot och Monkey See Monkey Do, samtidigt som han levde i en mardröm, något som de flesta inte kände till.

Trots att han har ansträngt sig för att skydda sin stalkers identitet, och hans vädjanden till fansen att inte gräva fram den, har alltså verklighetens Martha identifierats som Fiona Henry.

Kompetent advokat

Enligt uppgift förbereder sig Fiona Harvey för en rättslig uppgörelse med streamingjätten. Då hon beskriver sig själv som “en mycket kompetent advokat” ska hon tydligen representera sig själv.

Hon har flyttat till London från Skottland och bestrider anklagelserna om att ha stalkat Richard Gadd.

Hon har tidigare avslöjat att hon på grund av Netflixserien har fått dödshot och hon anser att serien är ett grovt intrång i hennes integritet.

Ingen Brad Pitt

“Jag har ett krav mot Netflix eftersom detta marknadsförs som en del av en sann historia. Jag är en mycket kompetent advokat. Jag skulle behöva göra det själv. Jag är mycket bra”, säger hon till Scottish Sun.

ANNONS

”Jag har ett fotografiskt minne och kan memorera enorma filer. Jag var toppen i min skola på allt”, fortsätter hon i Scottish Sun.

“Jag är väldigt attraktiv. Han är inte Brad Pitt”, säger Fiona Harvey, skriver Mirror. 

“Det är en tjock skådespelerska som ska vara jag. Han har kommit på den här karaktären som heter Martha och han har satt mig rätt i ramarna. Det här är ett program för 20-talet. Människor utan liv, inga jobb, vad som helst. Jag vill inte bli en kändis”, säger hon, skriver Mirror.

Netflix krossade förväntningarna

Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS