News55

Veckans film och serier – Dencik som Norén

Artikelbild
David Dencik, till vänster, spelar Lars Norén i SVT:s filmatisering av "Smärtpunkten", Elisabeth Åsbrinks bok om "7:3"-skandalen. Pressbild. (Foto: Niklas Maupoix)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 17 apr. 2024Publicerad: 17 apr. 2024

David Dencik gör huvudrollen som Lars Norén när dramatiken kring “7:3” blir tv-serie och så blir det svensk biopremiär på det åländska nationaleposet “Stormskärs Maja” med svenskar i huvudrollerna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Här är veckans filmer och serier.

TV/STRÖMNING

” Smärtpunkten ” (19/4, SVT Play).

David Dencik spelar Lars Norén i dramaserien om Riksteaterns ödesdigra teaterexperiment med fångar 1999. Flera av de medverkande var aktiva nazister och en skådespelare blev sedan inblandad i polismorden i Malexander. Den 21 april kommer serien även till SVT1.

” Allt och Eva ” (21/4, TV3/Viaplay).

Tuva Novotny spelar Eva, som åker till Köpenhamn för att bli mamma. Men fylld av tvivel, bildgooglar hon upp den utvalda pappan och hittar honom på en bar. Sedan blir det komplicerat när donatorn i sin tur dyker upp i Stockholm utan att veta att det är han som ska bli far till Evas barn.

Övriga premiärer:

“Bullshit” (19/4, Prime Video).

ANNONS

Alba August spelar ena huvudrollen i den här danska serien om ett ungt par som blir indraget i gängbrottslighet i 1980-talets Danmark.

“Jana – märkta för livet” (19/4, Prime Video).

Filmatisering av Emelie Schepps kriminalroman om åklagaren Jana Berzelius (Madeleine Martin).

“Bäckström” (24/4, TV4).

Tredje säsongen med Leif GW Perssons “romanhjälte” är löst baserad på hans bok “Linda – som i Lindamordet”.

“I dina händer” (24/4, Netflix).

Malin Persson Giolito-filmatisering som har blivit uppmärksammad eftersom författaren hoppat av projektet på grund av att Netflix ändrat för mycket i hennes ursprungshistoria.

FILM (19/4)

ANNONS

” Stormskärs Maja “.

Två svenskar har gjort publiksuccé på bio i Finland i huvudrollerna i ett åländskt nationalepos. Linus Troedsson och Amanda Jansson spelar blyge Janne och viljestarka Maja, som försöker skapa sig ett liv i Ålands karga ytterskärgård i mitten av 1800-talet. Dramat, som innehåller kärlek, krig och stor sorg, är baserat på författaren Anni Blomqvists böcker.

” Jakt “.

Tre män åker till en ensligt belägen stuga – utan mobiltäckning – för att jaga. Men när djuren plötsligt försvinner och skogen blir tom tar jakten plötsligt en helt annan form. Jens Hultén, Ardalan Esmaili och Magnus Krepper spelar huvudrollerna i Sarah Gyllenstiernas långfilmsdebut.

Övriga premiärer:

“Rebel moon part 2: The scargiver” (Netflix).

Andra filmen i regissören Zack Snyders eget rymdsagoepos på Netflix.

“Abigail”.

ANNONS

Vampyrskräckis om några kidnappare som inte riktigt fattar vad de gett sig in på när de kidnappat dottern till en mystisk skurk.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS