News55

27 tecken på att du är en bakåtsträvare

En kvinna läser morgontidningen i sängen. Läser du morgontidningen i pappersform varje morgon? Då föredrar du kanske att leva i det förflutna. Här är 26 saker till som tyder på att det är så
Läser du morgontidningen i pappersform varje morgon? Då föredrar du kanske att leva i det förflutna. Här är 26 saker till som tyder på att det är så. (Foto: TT/Bertil Ericson)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 03 juni 2024Publicerad: 03 juni 2024

Är du fast i det förflutna? Du kanske blir frustrerad eller förvirrad av dagens teknik och tycker att det kännas som hemma att leva utan moderna innovationer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kanske har du inget intresse av att förändras med tiden? Microsoft listar 27 tecken som tyder på att du föredrar att leva i det förflutna.

Tidningar och tv

1: Du får hem en papperstidning varje dag och den läser du varje morgon.

2: Korsordet i söndagens tidning räcker dock inte till för dig utan du köper fortfarande korsordstidningar.

3: Förutom morgontidningen prenumererar du också fortfarande på din favorittidning i pappersform, den kommer en gång i månaden.

4: Du streamar inte musik utan köper fortfarande CD-skivor.

5: Du streamar inte heller film och tv utan använder den gamla metoden och tittar på det som sänds, du väljer vad du ska se i en tv-guide.

6: Du orkar inte lära dig hur du kan spela in ett tv-program eller hur du kan streama det, så du planerar ditt liv efter när en viss tv-serie eller ett visst tv-program sänds.

ANNONS
ANNONS

Kontakt med andra

7: Du skickar fysiska brev och vykort.

8: Du använder inte meddelandeappar utan föredrar att ringa gamla hederliga telefonsamtal.

9: När du ringer gör du det på din hemtelefon som både kan ha sladd eller vara uppgraderad till trådlös.

10: På tal om telefonsamtal, du har ingen mobiltelefon, du tycker sådana är komplicerade och vill slippa allt krångel.

11: Du har visitkort i pappersformat och gillar inte digitala imformationsutbyten i professionella sammanhang.

12: Eftersom du inte har en mobiltelefon skriver du upp folks telefonnummer på papper och för sedan in dem i din adressbok, som så klart också är i pappersformat.

13: Eftersom du inte kan mata in allas telefonnummer i din gamla hemtelefon kommer du ihåg dem, du har en massa telefonnummer i huvudet.

ANNONS

Resa och hitta

14: Du vill ha dina fotografier i pappersform och har inga digitala fotoalbum.

15: Du köper vägkartor av papper för du tycker att teknik och digitala kartor är utmanande, papperskartor, däremot, tar dig dit du vill.

16: När du ska ut och resa bokar du dina biljetter via en resebyrå och föredrar att låta en mellanhand planera hela din resa.

17: Eftersom du inte har en smartphone och inte gillar appar och internet frågar du folk om vägen när du ska någonstans, om du inte har din papperskarta med dig, vill säga.

18: Du söker fortfarande fram information i böcker och uppskagsverk, att använda internet till det är inget alternativ för dig, du vill kunna bläddra i dina källor.

Köpa och sälja

19: Du handlar inte på internet, som ju, enligt dig, är fullt av potentiella bedrägerier. Du föredrar att gå till en butik och titta på grejerna.

ANNONS

20: När du vill köpa tjänster annonserar du inte på internet utan du sätter upp en annons på anslagstavlan i din lokala butik.

21: När du rensat ut gamla saker föredrar du att sälja dem på en gårdsloppis, du vill sälja föremål ansikte mot ansikte och inte på nätet.

22: Om du vill sälja din bil sätter du upp en lapp med ditt telefonnummer på bilen.

23: Du registrerar ingen automatisk betalning eller betalar några räkningar online, när du ska betala dina räkningar går du till banken.

24: Du har inget betalkort, för dig är det kontanter som gäller, men du har fortfarande ett checkhäfte för du vill ha fysiska kopior på dina transaktioner.

Annat

25: När du vill dricka någonting varmt värmer du det på spisen, någon mikrovågsugn behöver du inte.

26: Du handtvättar vita kläder samt ömtåliga kläder och hänger ut dem på tork i solen. Du tycker att det är viktigt att separera mörka och ljusa kläder.

ANNONS

27: Du skulle aldrig använda en dejtingapp, nä, om du vill ha hjälp att hitta en partner anlitar du en matchmaker.

Minns du prylarna från förr?

Kommer du ihåg prylarna och böckerna från förr, som användes långt innan vi fick smartphones och ett oändligt on-demand-utbud av strömmade filmer, Youtube-klipp och Tiktok-trender.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS