News55

70-plussaren fick lämna radion – startade egen podd

Två kvinnor gör en podd. Plötsligt lade Sveriges radio ned det populära programmet Odla med P1, då startade växtexperten Maj-Lis Pettersson en egen podd
Plötsligt lade Sveriges radio ned det populära programmet Odla med P1, då startade växtexperten Maj-Lis Pettersson en egen podd. (Foto: Unsplash)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 05 juni 2024Publicerad: 05 juni 2024

Växtexperten Maj-Lis Pettersson är känd från radioprogrammet Odla med P1, men Sveriges Radio beslutade sig plötsligt för att lägga ned det populära programmet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Odla med P1 har sänts sedan 2004 men i vintras lades programmet ned, Maj-Lis Pettersson berättar för Icakuriren att det inte kom någon förvarning om nedläggningen.

Hon är hortonom och mest känd som trädgårdsexpert i Odla med P1. Hon säger att det kändes ofattbart när programmet plötsligt lades ned.

“Vi hade fått höra att allt skulle fortsätta som vanligt och var i full planering av kommande program. Vi funderade bland annat över var i Sverige vårens liveinspelning skulle äga rum. Mitt i alltihop ringde ledningen och berättade att programmet skulle läggas ner. Jag blev både ledsen och chockad, och tänkte att de måste ha fått fnatt”, säger hon till Icakuriren.

Hon frågar sig hur Sveriges Radio kunde välja att lägga ned ett så populärt program som hade så engagerade lyssnare.

Öppet för lyssnarfrågor

Efter att det populära radioprogrammer lades ned har Maj-Lis Pettersson startat en egen podd som heter Odla! Med Maj-Lis & Bella, målet är att ge Sveriges fem miljoner fritidsodlare vetenskapligt förankrad information.

“Det var egentligen Bella Lindes idé. Jag är sjuttioplussare och poddar finns inte riktigt i min värld. Jag lyssnar ju på radioprogram. Men poddar är inte så komplicerat som man kanske kan tro, det är bara att googla på namnet så hittar man till oss”, säger hon till Icakuriren. 

Hon berättar att lyssnarna kommer få höra om det senaste inom forskarvärlden och att poddens lyssnare kommer få ställa frågor.

ANNONS

Podden lanserades på trädgårdsmässan i Älvsjö och lyssnarna verkar ha hittat den, dessutom tillkommer många nya lyssnare varje gång de uppmärksammas i media.

Så kan du tjäna pengar på att odla

Andelsjordbruk är en växande trend i Sverige som innebär att allt fler tjänar pengar på att odla grödor.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS