News55

61-årige hotellkungen om livet som morfar

Petter Stordalen
Petter Stordalen uppskattar att vara morfar. (Foto: Jessica Gow/TT)
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 22 juli 2024Publicerad: 22 juli 2024

Många vill leka med den nya familjemedlemmen. Men Petter Stordalen stressar inte på sin tur. “När han är 14–15 år tror jag att han kommer att vända sig till mig”, säger han till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Petter Stordalens koppling till Sverige är stark, eftersom hans bolag Strawberry har sin största verksamhet i landet. Och nu har även hans bolagsnamn blivit en del av den svenska idrottsarenan – när Friends Arena nyligen döptes om till Strawberry Arena.

Men trots att den 61-åriga entreprenören är i full fart med att göra bra business, så betonar han också vikten av att ta ledigt och spendera tid med nära och kära. I en intervju med Expressen förklarar Petter Stordalen att han helst umgås med sina tre vuxna barn på sin lediga tid.

“Vi är en väldigt familjär grupp och har otroligt roligt tillsammans”, säger han till tidningen.

Svensk i norsk kropp

Miljardärens band till Sverige blev ännu tightare 2020, när han inledde sin relation med svenskan Märta Elander Wistén, 34.

“Jag har sagt det många gånger, men jag känner mig verkligen som en svensk i en norsk kropp”, skojar han, i intervjun med Expressen.

“Han kommer till mig om 14 år”

I februari förra året välkomnade familjen Stordalen dessutom ny medlem när äldsta dottern Emilie Stordalen och hennes svenske fästman fick en son som heter Teddy.

ANNONS

“Jag tyckte det var fantastiskt när det hände, men det var inget jag hade tänkt mycket på innan”, säger hotellkungen till Expressen.

Han berättar vidare att han uppskattar att vara morfar och att det är många i familjen som köar för att få leka med lilla Teddy. Och Petter Stordalen tror att barnbarnet absolut kommer att ty sig till honom – inom sin tid.

“… när han blir äldre och kanske har svårt att prata med sina föräldrar, då kan han komma till mig. När han är 14–15 år tror jag att han kommer att vända sig till mig”, säger megaentreprenören till Expressen.

Missa inte: Hotellkungens exfru rasar mot höga matpriser News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

ANNONS