News55

Alexandra Charles har förlorat synen: "Det tar på humöret"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 06 apr. 2022

Numera känner hon inte längre igen folk på stan. Alexandra Charles har tappat stora delar av sin syn och är nästan blind.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nattklubbsdrottningen och grundaren av 1,6 och 2,6-miljonerklubbarna, Alexandra Charles, 75, är på väg att bli blind. Hon har drabbats av glaukom, en grönstarr och har endast 14 % syn kvar på det högra ögat och 10 % syn på det vänstra, berättar hon i Allas.

– Jag brukar säga att jag kanske fått det här eländet för att jag sett för mycket.  

Problemet började när hon genomgick en ögonoperation några år efter att hon fick diagnosen glaukom 2009, en operation som misslyckades och hon såg sämre än innan.

– Det är klart att det var förfärligt. Första dagarna efter den misslyckade operationen led jag och grät. Men sedan sa mitt kloka jag: ”Skärp dig, det här är inte dödligt! Det är bara en ny fas i livet. Du får anpassa dig och lära dig allt om den här sjukdomen också.”

Hon har nyligen gjort en laseroperation på det högra ögat och hoppas förstås på någon förbättring men nu uppfattar hon bara siluetter, resten är suddigt i hennes synfält.

– Ibland får jag dessutom ett slags grönt, finmaskigt nätmönster över synbilden, eller flashar i olika psykedeliska färger, som gör mig ostadig på fötterna. Jag har ofta huvudvärk till exempel, även om jag inte vill erkänna det. Och jag kan bli oerhört frustrerad över att inte klara allt som jag brukar ha sådan stenkoll på. Det tar på humöret. Jag är ju van vid att alltid klara mig själv.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS