News55

Chris O'Neills hemliga gåva överraskade prinsessan

Chris O'Neills hemliga gåva – överraskade prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleines hjärta klappar extra för World Childhood Foundation. Maken Chris O'Neills generösa gest gjorde henne mycket glad. Foto: TT
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 22 maj 2024Publicerad: 22 maj 2024

Prinsessan Madeleines make Chris O´Neill överraskade henne med en generös och fin gest. Detta genom att göra en stor inbetalning i hemlighet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Precis som sin far är Chris O’Neill en driftig affärsman, skriver Svensk Damtidning.

– Det är jag som försörjer familjen och ska sätta maten på bordet, har han tidigare sagt, enligt tidningen.

Han är dessutom generös med sin förmögenhet. Det har avslöjats att han gjort en inbetalning som inte skedde helt utan prinsessan Madeleines vetskap.

Hon är sedan många år mycket engagerad i World Childhood Foundations arbete. Efter uppbrottet med  Jonas Bergström 2010 reste hon till New York och fann en trygghet i arbetet med organisationen. Idag är prinsessan Madeleine vice hedersordförande. 

Prinsessan Madeleine blev överlycklig

Chris O´Neill, som upptäckte redan när de dejtade att organisationen betydde mycket för henne. I största hemlighet gjorde han därför en generös donation på 700 000 kronor till Childhood utan att säga det. Detta avslöjades först senare.

– Han gjorde donationen anonymt men prinsessan fick snart reda på vem givaren var och blev överlycklig över hans generositet, sa en källa till Aftonbladet, skriver Svensk Dam.

Både dotterns och svärsonens engagemang gläder förstås även drottning Silvia. Det var hon som grundade organisationen 1999 och under kungabarnens uppväxt har hon berättat om resorna hon gjort och problemen som finns i världen, skriver tidningen.

ANNONS

– Så hon engagerade verkligen oss väldigt tidigt i de här frågorna och det tycker jag är väldigt modigt att henne, har Madeleine berättat i SVT:s Året med kungafamiljen.

– Och nu är jag väldigt tacksam för det, för det kommer väldigt naturligt att man blir engagerad och jag känner nog precis som mamma: Man vill ju bara göra mer!

Läs mer:

Därför flyttar prinsessan Madeleine hem

Prinsessan Madeleine lanserar app för välgörande ändamål

Här är saftiga prislappen för prinsessans lyxvilla

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS