News55

Detta visste du inte om Kronprinsessans granne

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 02 feb. 2022

Att Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria bor på Haga slott är inget nytt under solen. Men att hon har grannar som bor där en månad i stöten kanske är något nytt?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kronprinsessan Victoria, 44 och maken, Prins Daniel, 48, bor ståndsmässigt i Haga slott men de är inte ensamma. Kronprinsessan Victoria har en adjutant men tjänsten avlöses av olika personer, en månad i taget vilket gör att det är tolv militärer, kvinnor som män som är i tjänst dygnet runt, enligt Allas.  

Den som har tjänst aktuell månad flyttar alltså in på Haga för att hjälpa Kronprinsessan vare sig hon är ledig eller inte.

I uppgiften ingår att se till att allt det praktiska rullar på i kunglighetens liv.

– Allt ska flyta på. Och det är adjutantens uppgift att det blir så. Det kan inträffa saker, och adjutanten måste alltid vara tillgänglig, sa kungens stabschef Jan Salestrand till Svensk Dam häromåret.

En ganska pikant detalj är att den tjänstgörande adjutanten inte får träffa sin familj alls under den månad personen tjänstgör just för att något oväntat kan hända och de då måste vara redo och i tjänst.

När Victoria fyllde 40 år 2017 och firade på Kungliga slottet fanns hela adjutantstyrkan på plats, hela 23 adjutanter och överadjutanter som minglade runt.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS