News55

Joakim von Anka – världens rikaste påhittade person

Joakim von Anka badar i sin förmögenhet
Nu står det klart att det är Joakim von Anka som är världens rikaste påhittade person. (Bild: Disney)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 10 juni 2024Publicerad: 09 juni 2024

Nu är det klart. Vårt svenska hopp Pippi Långstrump är besegrad. Forbes har utsett Farbror Joakim till världens rikaste påhittade person.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu har svaret äntligen kommit på frågan som gjort oss sömnlösa i många nätter: Vem är egentligen världens rikaste påhittade person?

Pippi Långstrump är längt ned på listan.
Ledsen Pippi, din kappsäck full med pengar räckte inte ens in på 10-i-topp-listan av världens rikaste fiktiva personer. (Foto: WikiCommons)

Frågan har varit ständigt aktuell. Ända sedan vi började läsa sagor, äventyr och historier där allt från bergatroll, Pippi Långstrump och många andra fiktiva figurer har vältrat sig i rikedomar har vi klurat på vem som egentligen är rikast?

Han är rikast

Nu har tidningen Forbes tagit tag i saken och inventerat världens fiktiva miljonärer. Och inte helt oväntat så är det den pengabadande ultrakapitalisten Joakim von Anka som tar hem förstaplatsen.

Joakim är vinnare
Skotskättade Joakim von Anka i unga år, innan han hittat sin guldfyndighet i Klondyke som utgjorde grunden till hans blivande företagsimperium. (Bild: WikiCommons)

Vi som alla läst får Kalle Anka har bilden klar för oss hur stor von Ankas förmögenhet är. Jättestor – är väl det enkla svaret när vi ser honom tumla omkring i sina pengar “som en delfin”.

Många kvadriljoner

ANNONS

Frågar du Joakim von Anka själv så brukar han hävda att hans förmögenhet är 500 kvadriljoner, 253 triljoner, 675 biljoner, 123 miljarder, 934 miljoner, 3500 kronor och 13 öre – en ganska så hyfsad hög med pengar för att en gång ha börjat från noll.

Jultomtens förmögenhet är oerhörd
Jultomten är von Ankas ständige utmanare, men hans Imperium är så svårgreppbart att inte ens Forbes har lyckats reda ut dess omfattning (Bild: WikiComkons/Jenny Nyström)

Forbes har dock gått igenom von Ankas företagsimperium lite noggrannare och funnit att förmögenhet snarare hamnar någonstans runt 700 miljarder kronor, vilket ger honom en förstaplats på listan.

Den som ständigt utmanar Joakim von Anka om tronen är jultomten. Men då dennes imperium på många sätt är svårt att värdera hamnar han utanför listan som en ständig bubblare.

Läs mer här om världens rikaste påhittade personer.

Han var världens rikaste man – i verkligheten. Dagens PS.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS