News55

Han splittrade Beatles

Artikelbild
Foto: Arkivbild / TT
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 12 okt. 2021

Rockhistorien har utmålat Paul McCartney som den som splittrade The Beatles. Nu säger McCartney att det inte stämmer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Det var inte jag som låg bakom splittringen. Nej, nej, nej. John kom in en dag och sade “jag lämnar Beatles”, berättar McCartney i en kommande intervju med BBC som The Guardian tagit del av.

– Det här var mitt band, det här var mitt jobb, det här var mitt liv, så ville jag att det skulle fortsätta, fortsätter han.

McCartney, 79 år, säger att han, George Harrison och Ringo Starr lämnades kvar för att “plocka upp skärvorna” och att de tre instruerades att hålla tyst om saken medan pågående affärsavtal skulle uppfyllas.

– Så i några månader fick vi låtsas. Det var konstigt, för vi visste alla att det var slutet på Beatles. Men vi kunde inte bara gå därifrån, säger McCartney.

McCartney säger i intervjun att han så småningom bestämde sig för att “lätta på förlåten”. När han 1970 sade till en journalist att “Beatles inte längre fanns”, lades skulden på honom.

McCartney anklagades också för att ha förstört gruppdynamiken genom att anlita advokater för att lösa bandets tvister. En börda som han säger sig ha kämpat med sedan dess.

– Jag var tvungen att leva med det för det var folks bild av saken, säger han.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS