News55

Kate Winslet: "Kvinnor blir vackrare när de blir äldre"

Kate Winslet
Skådespelerskan Kate Winslet. (Foto: TT/Scott A Garfitt/Invision/AP)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 11 sep. 2024Publicerad: 14 sep. 2024

Skådespelerskan Kate Winslet har under sin 30-åriga karriär flera gånger uttalat sig kritiskt om Hollywoods snäva skönhetsideal, nu står hon upp mot ålderism.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kate Winslet har en avskalad skönhetsrutin och vill se ofiltrerat naturlig ut, hon hävdar exempelvis att hon aldrig har plockat sina ögonbryn, det skriver Harper’s Bazaar.

Hon har hittills fått sju Oscarsnomineringar och vunnit en. Tillsammans med två andra Oscarsvinnare, Emma Thompson och Rachel Weisz, har hon tidigare skämtsamt bildat “British Anti-Cosmetic Surgery League”.

Nu hittar Kate Winslet skönhet i sådant som en del kanske försöker dölja.

“Kvinnor blir vackrare när de blir äldre, helt klart. Våra ansikten blir mer som dem vi är, de sitter bättre på vår benstomme, de har mer liv, mer historia. Sådant jag tycker är otroligt vackert är rynkor runt ögonen och på handryggar”, säger hon till Harper’s bazaar.

Skönhet är en känsla

Hon säger att hon också har lärt sig att det är viktigt att ta hand om sig själv från insidan, och hon menar inte bara näringsmässigt hur du äter, utan hur du tar hand om ditt mentala välmående.

Hon menar hur du känner dig, hur du går genom livet och hur du lever med integritet och uppriktighet.

“Jag tror att de här sakerna spelar roll och de här sakerna kommer fram i hur vi ser ut, och naturligtvis i hur vi mår. Skönhet är mer en känsla, snarare än vad vi tittar på”, säger hon till Harper’s bazaar.

ANNONS

Kate Winslet säger att hon känner sig mer självsäker nu när hon har blivit äldre, både utseendemässigt och i sin karriär. 

Det kan tyckas ologiskt att för en 48-årig skådespelerska kan känna så i Hollywood, som tidigare har dyrkat ungdom och åsidosatt äldre skådespelare till förmån för nya unga talanger.

ANNONS

Förändringar i Hollywood

Kate Winslet menar dock att det har skett stora förändringar i branschen och säger att skådespelare blir mer accepterande för vilka de är och hur deras kroppar och ansikten förändras.

Hon menar att vi måste bli bättre på att acceptera oss själva och andra människor.

“När jag först började var det inte så att kvinnor kunde ha en röst och stå upp för sig själva. Det var verkligen inte så att du någonsin kunde säga ifrån om något du var obekväm med, eftersom det skulle ses som att klaga”, säger hon till Harper’s bazaar.

Efter #MeToo och under det senaste decenniet tycker hon att det har blivit en enorm ökning av roller för kvinnor. 

Kate Winslet säger att det finns många nya skådespelerskor som gör ett otroligt arbete, och att kvinnor nu använder sina röster på ett anmärkningsvärt sätt, samt att det är så hon har lärt sig sitt eget värde och hur hon ska använder sin röst.

ANNONS

Hollywood-kändis markerar mot ålderism

Skådespelaren Sarah Jessica Parker, känd från den ikoniska TV-serien Sex and the city, uttalar sig om ålderism i Hollywood. Filmstjärnan ser att äldre kvinnor är särskilt utsatta för påhopp om deras utseende.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS