News55

Leif "Loket" Olsson om Ingvar Oldsbergs kamp

Artikelbild
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 19 feb. 2018

Ingvar Oldsberg berättade i förra veckan att han har kopplat in ännu en advokat för att se över möjligheten att stämma sina tidigare arbetsgivare. Nu uttalar sig vänner och kolleger om beslutet, skriver Expressen. – Det kanske hade varit lika bra om han lagt av nu och börjat koncentrera sig på nästa grej, säger Leif "Loket" Olsson till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ingvar Oldsberg fortsätter sin kamp mot sin tidigare arbetsgivare TV4 efter att han i höstas fick sparken som programledare för Bingolotto. För en vecka sedan kom han med beskedet att han kopplat in ytterligare en advokat för att se över möjligheten att stämma TV4, produktionsbolaget Warner Bros och Folkspel.

Nu får Ingvar Oldsberg både stöd och uppmaningen att göra något annat av vänner och kollegor i branschen, skriver Expressen.

    LÄS MER: Ingvar Oldsberg smider på sin motattack: “Vi kommer med ett utfall”

“Loket” ger stöd och råd

Leif ”Loket” Olsson, 75, tidigare kollega med Oldsberg och inte minst före detta programledare för Bingolotto ser både för och nackdelar, skriver tidningen.

– Känner han att han har blivit orättvist behandlad så får han väl gå vidare och se vad det är för någonting. Jag vet inte vad som är lugnast för honom själv. Det kanske hade varit lika bra om han lagt av nu och börjat koncentrera sig på nästa grej, säger Leif “Loket” Olsson.

– För sin egen skull ska han kanske inte hålla på att tänka på det här dag och natt, dag och natt. Men å andra sidan så har han väl hedern som han vill behålla på något sätt, säger “Loket” till Expressen.

TV4 har sedan uppsägningen varit förtegna med detaljer. I samband med uppsägningen skrev Åsa Barsness, kommunikations- och hr-direktör på TV4-gruppen, i ett sms till Expressen:“Av respekt för alla inblandade kan vi inte gå in på några detaljer. Produktionsbolaget har informerat Folkspel och TV4 om de allvarliga arbetsmiljöproblem som funnits i produktionen. Den fakta som vi tagit del av från produktionsbolagets utredning är tillräckligt allvarlig för att fatta beslutet att med kort varsel byta programledare.”

ANNONS

      LÄS MER: Anställda om Ingvar Oldsberg: “Han är en mobbare”

Tommy Engstrand: “Jag tycker han ska gå vidare”

Vid samma tillfälle skrev tidningen att de talat med flera källor som valt att vara anonyma, en av dem sa då:

– Han har trakasserat, mobbat, skällt ut och varit fullständigt oförutsägbar. Om han själv har gjort fel har han skällt ut någon annan. Folk har gått runtomkring i flera år och blivit så trakasserade och haft ont i magen. Han öppnar ett samtal med att trycka dit någon, det är hans sätt.

Den gången svarade Oldsberg själv:

– Det man kan säga i generella ordalag är, att ska man leda ett program så gör man det utifrån sina egna idéer, uppfattningar och visioner. Och om man då stöter på människor som säger att “så här har vi aldrig gjort förut”, då är det klart att någon kan känna sig kränkt. Men det är inte mer med det än det är i ett omklädningsrum i fotboll. Så oerhört mycket allvarligare kan det inte vara, sa Oldsberg till Expressen.

Tommy Engstrand, 78, programledare, sportkommentator och nära vän till Ingvar Oldsberg säger nu till Expressen att han tycker att beslutet att gå vidare är rätt.

– Jag tycker det här är så pass illa skött, så flagrant taskigt så jag tycker att Ingvar ska försöka få det här utrett vad som ligger bakom, säger han till tidningen.

ANNONS

– Jag tror inte Ingvar tycker det är så jobbigt. Jag tror han tycker det är ganska kul. Han har ett fantastiskt humör. Jag tycker han ska gå vidare, säger Tommy Engstrand till Expressen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS