News55

Marie Göranzon – Jan Malmsjös räddande ängel

Marie Göranzon och Jan Malmsjö
Jan Malmsjö och Marie Göranzon har varit ett par i över 50 år. Foto: Caisa Rasmussen/TT
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 07 aug. 2024Publicerad: 06 aug. 2024

På ålderns höst är det inte alltid lätt att uppleva varandras åldrande i en parrelation, men det är något som går att hantera på olika sätt. Paret Göranzon-Malmsjö still going strong.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Marie Göranzon, 81, och Jan Malmsjö, 92, har varit ett par sedan mer än 50 år tillbaka. De har som de flesta par upplevt både lycka och motgångar, men i det stora hela har äktenskapet varit starkt.

Samtidigt kan det vara lite svårt att uppleva varandras åldrande. Så här säger sig Marie om makens åldrande:

”Nu är han ju jättegammal. När jag ser honom sitta där när jag kommer hem så tänker jag ”jamen det är ju han, det är ju han. Jag älskar honom lika mycket. Men jag tycker det är väldigt jobbigt att det har gått så fort. Det är ju inte samma man som det var, men det är samma människa”, säger Marie i en ny intervju med Corren.

Tuff vardag i åldrandet

Båda två har imponerande skådespelar-karriärer bakom sig och tilldelats utmärkelser och priser. Bland annat har Marie fått en Guldbagge liksom den prestigefulla Hedersguldbaggen.

Hon sticker inte under stolen med att det är tufft att ta hand om sin åldrande och halvt demente Jan. Han är beroende av hennes närhet för att äta. Är hon inte där och hjälper honom med maten blir det ingen mat.

Hon tar samtidigt åldrandet med ro, och ser till allt som hon och maken Jan har hunnit göra tillsammans. Åldrandet är ju livets gång.

Än i dag kan hon ha dåligt samvete för att ha lämnat ett tidigare äktenskap som hon bröt sig ur då hon lämnade man och barn. Det hände för drygt 50 år sedan, men minnena lever kvar och ibland skaver det.

ANNONS

Marie Göranzon är dock en stark person med båda fötterna på jorden som alltid blickar framåt. Skådespelandet har varit hennes livlina och passion där hon åtnjutit en rad tunga roller inom både film och teater.

ANNONS

Behöver sin privata sfär

Marie Göranzon har varit en flitig gäst i Malou von Sivers program Malou efter 10 på TV4 och deltagit i intressanta diskussioner.

I en av dem, då hon var inbjuden tillsammans med Linda Skugge, berättade hon att hon aldrig skulle klara sig utan sina hemligheter. De är inte märkvärdiga, men tillhör endast henne själv, vilket är det viktiga. Hon behöver sin privata sfär.

Lite av en livsnjutare

I ett annat debattprogram med von Sivers diskuterades alkoholism och missbruk. Göranzon erkände att hon aldrig varit orolig för egen del, men att alkoholism berör henne på djupet.

Hon berättade att hon inte skulle ha något emot att börja varje morgon med ett glas champagne innan frukosten. Det är en livsförhöjare som inte bara är god, den gör en glad, resonerar hon.

På äldre dar ser hon sig börja med den vanan inom kort efter devisen: Man lever bara en gång!

ANNONS

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS