News55

Så blir känd tv-profil historisk

Artikelbild
Det blir ett helt nytt, och oväntat, sammanhang som tv-profilen kommer att synas i. Foto: Unsplash
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 17 maj 2023

Efter ett långt och framgångsrikt liv tar tv-profilen ett helt nytt steg i karriären. Och detta kommer hon gå till historien för.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Martha Stewart. Foto: Evan Agostini/Invision/AP, File


Martha Stewart blir den äldsta omslagsmodellen i Sports illustrateds historia. Andra baddräktsmodeller som prytt omslaget är Heidi Klum, Kim Kardashian, Tyra Banks och Paulina Porizkova. För många modeller är medverkan i baddräktsnumret en milstolpe i karriären. Så det var något överraskande att den 81-åriga tv-kocken presenteras i sammanhanget.

Martha Stewart kritiserar åldersfixeringen som finns i samhället och säger i en intervju med USA Today att hon är nöjd med omslaget.

– Vi bör koncentrera oss på framgång och ett gott liv och inte tänka på åldrandet, säger hon i intervjun, rapporterar Göteborgs-Posten.

Byggt imperium

Martha Stewart började skriva kokböcker på 1980-talet och blev snabbt populär i sitt hemland USA. Hon lanserade sitt eget livsstilsmagasin 1990, fick en egen tv-serie 1993 och byggde snart upp ett hem- och livsstilsimperium. Hon är den första kvinna i USA som själv byggt upp en förmögenhet på över en miljard dollar.

Hon har även varit åtalad för bedrägeri efter en uppmärksammad aktiedumpning. Hon fälldes för att ha förhindrat utredningen och satt i fängelse för detta under fem månader under vintern 2004-2005, skriver Göteborgs-Posten.

Därefter har hon framgångsrikt fortsatt att bygga sitt varumärke och medieimperium. Hon har fortsatt skriva böcker, har en podcast och kan numera även titulera sig som baddräktsmodell.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS