News55

Suzanne Reuter sjunger ut om sitt dubbelliv

Artikelbild
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 feb. 2018

Suzanne Reuter är ständigt aktuell. Hon är en av Sveriges allra största skådespelerskor men är noga med att skilja på liv och arbete. I en intervju för DN berättar hon om sina skilda världar och att hon äntligen vågar säga att hon kan sjunga!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var över tio år sedan Suzanne Reuter, 65,  lämnade Södermalm i Stockholm för att flytta till ett hus långt ut på Ekerö. I en intervju med DN berättar hon om hur hon pendlar mellan livet på ”landet” och sitt arbete mitt i pulsen på Stockholms teatrar.

Suzanne Reuter är ständigt aktuell. Just med rollen som familjemattriarken Helga i SVT:s storsatsning ”Vår tid är nu”, vars första säsong just har sänts och en andra är inspelad. På helgerna spelar hon ”den bitska Lady Eugenia” i musikalen ”Gentlemannen” på Oscarsteatern, mot bland andra Henrik Dorsin som spelar åtta (!) olika roller.

      LÄS MER: Suzanne Reuters läkare trodde hjärtfel var stress

Pendlar mellan lantlig ro och storstadspuls 

Ändå, säger hon till DN, trivs Suzanne Reuter med avskildheten i sitt hus på Ekerö och är måttligt intresserad av teatervärlden i stort.

– Min tillvaro är inte teater, jag följer inte andra skådespelares liv så nära och inte de mitt, säger hon till tidningen.

Istället vill skådespelerskan ha det stillsamt när hon inte arbetar.

– Jag rider och pratar häst, hund och livet med ridvänner. Umgås med barnbarnen. Gräver och odlar blommor och grönsaker. Vinterbadar och bastar. Går någon hundkurs, säger berättar hon för DN.

ANNONS

Ändå är hon inte färdig med skådespelarlivet.

— Åh, jag längtar till torsdagarna när en ny föreställningsperiod startar, säger hon. Det här är den tredje musikalen som jag är med i, varje gång har man fått övertala mig för att jag varit så rädd för att sjunga, men jag ska inte vara det – jag kan ju sjunga. Jag är 65 och nu, äntligen, kan jag säga att ja, visst fan kan jag sjunga!

      LÄS MER: De största svenska såporna – från Varuhuset till Skilda världar

Vill inte kladda ner bilden av sig själv

Däremot vill Suzanne Ruter inte tala om sitt privatliv.

– Att prata om jobbet är en sak, att prata om familj och privata händelser i livet är en helt annan, och det är inte längre intressant för mig. Varför skulle jag göra det? Vad vinner jag på det? Absolut ingenting. Så jag håller mig borta ifrån tv-program som ”Stjärnorna på slottet” och andra. Jag håller mig till att göra roller och då vill jag att publiken ska se rollen, inte störas av en massa tankar om privata Suzanne som kladdar ner det arbetet, säger skådespelerskan till DN.

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS