News55

Svennis otrohet i dokumentär: "Jag var dum"

Svennis
Sven-Göran "Svennis" Eriksson ger sin syn på otrohetsaffärerna och om hur det kändes att hudflängas i brittisk press i ny Amazon Prime-dokumentär. (Foto: Jonas Ekströmer/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 16 aug. 2024Publicerad: 16 aug. 2024

Legendariske fotbollstränaren Sven-Göran “Svennis” Eriksson, 76, talar ut om sina otrohetsaffärer under sin tid som förbundskapten för England.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Svennis ger sin syn på “skandalerna” i en brittisk produktion för Amazon Prime och förklarar att hans handlande inte på något sätt var brottsligt, berättar Aftonbladet.

“Sex är en av de många bra sakerna i livet för oss alla. Hon var inte gift, inte jag heller. Ja, jag var nog dum, men jag gjorde inget kriminellt. Jag störde inte någon”, säger Sven-Göran Eriksson om affären med tv-personligheten Ulrika Jonsson.

Nancy Dell’Olio anser att Svennis är narcissist

Han hade även en affär med Faria Alam, sekreterare på FA (Football Association, Englands fotbollsförbund), under sitt förhållande med italienska advokatn Nancy Dell’Olio, som Svennis inledde en relation med 1999 när han var tränare i Lazio.

Enligt Svennis älskade hon rampljuset. Nancy Dell’Olio menar att det var svårt för Sven-Göran Eriksson att hantera att pressen var besatt av henne “på grund av hans narcissism”.

Hudflängd av brittisk press

Svennis fortsatte som förbundskapten i England och då höll han och italienskan Nancy Dell’Olio fortfarande ihop.Han var rädd för att bryta upp, men sedan “blev det vad det blev”, säger han, enligt AB.

I dokumentären i Amazon Prime som börjar sändas från och med den 23 augusti berättar Sven-Göran Eriksson även om hur det kändes att bli mörbultad av den brittiska pressen. Om hur fotograferna flockades utanför sovrummet inför VM i Japan och Sydkorea 2002 när hans affär med Ulrika Jonsson hade läckt ut.

ANNONS

Det var absurt, menar han och tycker att det inte borde få så stor uppståndelse att uppvakta en kvinna.

Missa inte: Svennis: “Jag tycker inte om att vara ensam” News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS