News55

Ulf Brunnberg knäckt efter indragna körkortet

Ulf Brunnberg
Skådespelaren Ulf Brunnberg, 77, saknar sitt körkort. (Foto: Claudio Bresciani/Scanpix/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 22 okt. 2024Publicerad: 22 okt. 2024

“En kilometer för mycket. Om de visste vad de ställde till med”, säger skådespelaren Ulf Brunnberg i podden “Nemo möter en vän”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ulf Brunnberg, 77, körde 51 kilometer i timmen på en 30-väg i tätbebyggt område när han stoppades av polis.

Trafikbrottet ägde rum på Södermalm i Stockholm och Brunnberg var på väg till tandläkaren på Götgatan, berättar Expressen.

Ulf Brunnberg: Bonus för polisen

Han bor på Lidingö och är beroende av bilen och menar att det var “en bonus” för polisen att få stoppa och bötfälla just honom, vilket News55 tidigare rapporterat om, då med hänvisning till skådespelarens egna avslöjande i SVT:s “Cyklopernas land”.

“Jag såg ju vad det handlade om. Och jag hade kunnat bli ilsken av bara det men jag var lugn och höll med”, säger han i dag i podcasten “Nemo möter en vän”.

Transportstyrelsen anser att hastighetsöverträdelsen som Ulf Brunnberg gjorde sig skyldig till är en “allvarlig händelse”, vilket myndigheten tidigare deklarerat i Expressen.

Skådespelaren, kanske mest känd från Jönssonligan-filmerna, är uppenbarligen inte av samma åsikt och har vädjat utan framgång till Transportstyrelsens handläggare i ärendet.

Åker nu taxi eller får skjuts

ANNONS

Han tror att myndigheten vill “statuera exempel”.

Nu tvingas han åka taxi när han ska någonstans från hemmet i Lidingö, och goda vänner skjutsar honom till mataffären, berättar han.

Brunnberg tycker att polisen borde ha annat att göra än att sätta dit honom för fortkörning, exempelvis jaga och ta fast kriminella, resonerar han i “Nemo möter en vän”.

Vid sidan av indraget körkort i två månader fick han en bot på 3 200 kronor för trafikbrottet.

Läs mer: Ulf Brunnberg av med körkortet News55

Läs vidare: Då rök körkortet för Magnus Uggla News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS