News55

Därför är du ofrivilligt singel

singel
Det kan finnas många anledningar som gör det svårt för dig att hitta en partner. (Foto: Fredrik Sandberg / TT)
Julia Lundberg
Julia Lundberg
Uppdaterad: 25 juni 2024Publicerad: 25 juni 2024

Känner du att du har provat allt, men ändå kan du inte hitta en partner? Då kan du vara drabbad av kroniskt singelskap.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att dejta kan vara utmattande. Trots de bästa dejtingapparna och sociala evenemangen är det lätt att förbli singel och undra varför.

Men nu har vi tagit reda på både svaret och lösningen.

äldre par
Är du singel men vill ha en partner? Följ dessa tips. (Foto: Janerik Henriksson / TT)

Enligt experter finns det flera orsaker som kan bidra till varför vissa människor förblir singlar längre än andra.

Judy Ho, legitimerad klinisk och rättsmedicinsk neuropsykolog samt författare till The New Rules of Attachment, delar med sig till Newsweek hennes bästa råd för att navigera singellivet på ett hälsosamt sätt. Men inte utan att först dela med sig av de faktorer som kan bidra till att du är singel.

Det kan finnas många anledningar som kan göra det svårt för dig att hitta en partner.

Dålig självkänsla

Att älska sig själv är en förutsättning för att kunna älska någon annan. Många singlar brottas med låg självkänsla, vilket kan hindra dem från att bygga eller fördjupa romantiska relationer.

ANNONS

Självtvivel kan leda relationer som aldrig får en chans att utvecklas fullt ut och att du saboterar för dig själv.

ANNONS

Tidigare trauma

Våra tidigare relationer kan påverka våra nuvarande relationer mer än vad vi tror. Traumatiska upplevelser som emotionellt, fysiskt eller sexuellt övergrepp kan göra det svårt att öppna upp för nya relationer.

Om du har varit bär med dig trauma från ett tidigare förhållande, kan detta öka chansen för dig att förbli singel.

Anknytningsmönster

Anknytningsmönster utvecklas under barndomen och påverkar hur vi hanterar relationer som vuxna. Beroende på våra tidiga upplevelser kan vi utveckla trygga, ängsliga, undvikande eller oorganiserade anknytningsmönster.

Dessa mönster påverkar sedan våra relationer i vuxenlivet. Människor med otrygga anknytningsmönster kan ha svårare att upprätthålla stabila och kvalitativa relationer, eftersom de ofta kämpar med rädslor för intimitet och tillit.

Bortprioritering

ANNONS

Vissa singlar kan omedvetet prioritera sin karriär eller sina personliga mål framför romantiska relationer. Det är inte ovanligt att individer fokuserar mer på relationer med vänner, barn eller kollegor än på romantiska relationer.

Detta kanske inte har lämnat någon tid över för dig att hitta kärleken?

Bryt singelcykeln

Att engagera sig i samhällsaktiviteter, volontärarbete eller att låta vänner agera Amor kan vara effektiva sätt att träffa nya människor. Det viktigaste är att hitta någon som delar dina värderingar och livsmål. Någon som förstår vad som är viktigt för dig och kan hjälpa dig att skapa meningsfulla upplevelser och glädje, menar Ho.

Men det är även av yttersta vikt att reflektera över sig själv och sina relationer. Något som kommer att hjälpa dig förstå och hantera ditt liv som singel.

Genom att identifiera och arbeta med sina egna styrkor och svagheter kan man förbättra sina chanser att hitta och upprätthålla en sund relation.

Det är också bra att dejta flera personer för att få en klarare bild av vad man verkligen vill ha i en partner. Efter varje dejt kan det vara hjälpsamt att reflektera över upplevelsen och notera både positiva och negativa aspekter.

Det viktigaste att komma ihåg är att singelskap kan vara ett medvetet val som vi bör respektera. Men om du söker kärlek och har svårt att hitta den, kan du följa dessa tips.

ANNONS

Se även:

Hundtricket ger dig nya vänner – men ingen dejt. News55

Sex myter om sex över 60. Hälsa55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS