News55

Border collie stjäl showen – en riktig bolltrollare

border collie
Border collie-hunden och bollfenomenet Floki och hans husse Gustavo Rodrigues. (Foto: Skärmdump från Youtube)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 11 sep. 2024Publicerad: 11 sep. 2024

En treårig border collie gör succé på badstränderna i Rio de Janerio i Brasilien med sin fenomenala bollteknik.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Floki, som vovven heter, är en klippa på footvolley.

Det är en kombination av fotboll och beachvolleyboll och New York Post berättar att hunden väcker beundran hos en stor publik.

Spana in Youtube-videon med Floki, men tappa inte hakan.

Men enkelhet hoppar Floki upp i luften och buffar till bollen med nosen i en passning.

Född till bollgeni

Border collie-hunden har blivit “en internetsensation” i Brasilien, framgår det. Floki har “hundratusentals följare på Instagram och TikTok”, enligt artikeln.

Redan som liten valp, blott två månader gammal, hade Floki en förkärlek till att hoppa på födelsedagsballonger i samband med kalas.

Hans ägare, 26-årige Gustavo Rodrigues, tillika lagkamrat, hade egentligen tänkt skaffa en american bully och kunde inte föreställa sig vilken bollbegåvning Floki ruvade på.

ANNONS
ANNONS

Agerar som ett proffs

Gustavo Rodrigues är footvolleytränare och insåg snart att hans border collie var unik, så han började träna honom i bolljonglering och introducerade honom senare i footvolley.

Hunden är en naturbegåvning, en stjärna på footvolley där han snabbt springer fram och tillbaka på den mjuka sanden i stekande sol för att täcka upp planen tillsammans med husse.

“Han gör saker som till och med vissa proffs inte gör – som att positionera sig på planen”, berättar Gustavo Rodrigues stolt, skriver Ny Post.

Floki har fullt fokus

Floki släpper aldrig blicken från spelet. Inte ens när han pausar i skuggan kan han låta bli att fokusera på det som händer på footvolley-planen.

Och han är ivrig att få bollen och skäller på husse att passa. Sedan smyger han fram och gör ett upplägg så att Gustavo Rodrigues kan smasha och se till att duon får poäng.

Efteråt hoppar Floki upp i husses famn för att fira.

ANNONS

Tungt att torska mot en border collie

“Det är riktigt coolt”, säger en imponerad åskådare som enligt NY Post rest från São Paulo för att med egna ögon se den omtalade hunden spela footvolley.

Det lustiga är att Floki dessutom verkar förstå de grundläggande reglerna i spelet.

En del som Floki och husse Gustavo Rodrigues möter i footvolley är dåliga förlorare, det kan vara svårt att hantera en förlust mot en hund.

Men så ser verkligheten ibland ut. Det är bara att hacka i sig.

Läs även: Så kloka är hundar – minns namn på saker News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS